Softaajille vuodesta 2002
Varusteleka.fi
Tänään on Pe Heinä 19, 2024 9:05 pm

Kaikki ajat ovat UTC
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 206 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2, 3, 4, 5  Seuraava
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: CO2 (Hiilidioksidi) aseet
ViestiLähetetty: Ma Joulu 20, 2004 6:08 pm 
Poissa

Liittynyt: Su Joulu 12, 2004 10:32 pm
Viestit: 25
Harvalla varmaan on tietämystä saati kokemusta hiilidioksidista voiman saavista aseista, mutta yrittänyttä ei laiteta. Jos jollain suinkin on tietoa esimerkiksi KWC:n valmistamista CO2 aseista ja haluaisi kertoa siitä jotakin niin ole hyvä vaan. Lähinnä haluan tietää kestääkö nuo aseet todella? Metallisia osia niissä on melkeinpä kaikki, mutta ei koskaan voi olla varma. Ja sitten mitenkä tuon kaasun käytön laita on? Käsitykseni on, että nämä aseet käyttävät lippaan sisälle laitettavaa hiilidioksidikapselia jota joutuu vaihtamaan varsin usein, vai? Montako kuulaa tuolla noin euron arvoisella kapselilla sitten ampuu? Ja mitä hyötyä tuollaisesta ulkoisesta kaasunsyöttömekanismista on (kuva)? Minusta on ainakin rumaa tuollaista letkua kantaa mukana, mutta jos siitä suurikin hyöty on niin ehkäpä sen sitten kärsii.

En odota että saan kovin täydentäviä vastauksia. Onhan nämä kuitenki niin harvinaisia aseita. Jos jollain vähänkin olisi tiedonmurusta niin kuuntelen mielelläni :)

Suurkiitos kaikille jotka tietävät jotain!


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ma Joulu 20, 2004 7:41 pm 
Poissa
Site Admin

Liittynyt: Ti Helmi 04, 2003 7:19 am
Viestit: 8192
Nimi: Valtteri L.
Hiilidioksidin edut:
1. Pirun tehokasta
2. Helposti saatavilla
3. Väittävät, että reagoisi lämpötilavaihteluun vähemmän herkästi kuin tavallisesti muovikuulapyssyissä käytettävät nestekaasut

12g hiilidioksidikapseleita saa lähes kaikista aseliikkeistä, useista urheiluliikkeistä ja monista marketeista ja huoltoasemilta. Ne on tarkoitettu perinteisiin ilma-aseisiin.

Hinnasta en osaa sanoa, kun en ole viitsinyt juuri kapselien hintaa seurata ja tavakaasuihin verrata.

Ulkoisella painesäiliöllä voi käyttää hiilidioksidia paintballin tapaan. Tämä tarkoittaa siis hiilidioksidia isossa, erillisessä painesäiliöpullossa, josta kaasu tulee aseeseen letkua pitkin. Se ei kuitenkaan koske useimpia massamarkkinoiden muovikuulapyssyjä. Mikäli kaasusäiliö on lippaassa, ei tässä ole järkeä. Tämä ketju viittaakin uudempiin, lähinnä KWC:n debytoimiin 12 gramman hiilidioksidikapseleita sisäänsä imeviin pyssyihin. Myös ainakin HFC tekee samanlaisia, mutta sen firman pyssyistä olen kuullut vain pahaa.

Hiilidioksidi on muistaakseni noin kymmenen kertaa tehokkaampaa kuin HFC134a. Sitä ei siis voi käyttää ilman paineensäädintä. KWC:n kapseleita käyttävien pyssyjen lippaissa on valmiiksi paineensäädin ja niihin on saatavilla green gasia käyttäviä lippaitakin, tosin väittävät taas että ei toimisi niin hyvin näiden kanssa.
Irrallinen hiildioksidikapseli tarvitsee enemmän tilaa lippaassa kuin kiinteä kaasusäiliö, joten lippaat ovat poikkeuksetta olleet ylipitkiä.
Hiilidioksidia käyttävät aseet voi säätää mille teholle tahansa, KWC on säätänyt pyssynsä liiankin isoille - DE noin 1,4J, Sigma noin 1,7J.

KWC:n Sigmasta olen kuullut pari ohimenevää kommenttia, että ei kestäisi. KWC:n Desert Eaglesta olen kuullut yhden käyttäjän kokemuksia. Pieniä ongelmia on (useissa Blowback-pyssyissä tosin on) mutta omistaja tuntuu olevan erinomaisen tyytyväinen pyssyyn. Ase ampuu kerta- ja sarjatulta, pitää meteliä metalliluistinsa ansiosta ja sitä tehoahan tosiaan löytyy niin, että pistoolietäisyyksiltä ei paree paljoa ammuskella.
Yksi hiilidioksidikapseli taisi kestää Desert Eaglessa

Ulkoinen hiilidioksidijärjestelmä mahdollistaa hiilidioksidin käytön sellaisissa aseissa joihin letkun kiinnittin vain käy. Hyöty? Mahdollisuus saada pirullisia tehoja ja tosiaan, käyttää kaasua jota todennäköisesti on huomattavan paljon helpommin kuin tavallisia kaasuja mikäli paikkakunnalla ei muovikuulatavaraa myyvää kauppaa ole. Haittapuolena aseesta lähtee letku (näyttää toki vähän pistoolihihnalta) ja mikäli kaasusäiliö on lippaassa, pitää letku irrottaa lippaan vaihdon yhteydessä aina vanhasta ja laittaa kiinni uuteen, vähemmän yllättävästi.

Useimmat kaasuaseet hajoavat jo green gasista, joten tehon puolesta hiilidioksidi ei paljoa anna etua. Sellaisissa pyssyissä joissa sen käytöstä on hyötyä (esmes Maruzenin kaasutoimiset pumppuhaulikot!) on 12 gramman kapseli aivan riittämätön.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ma Joulu 20, 2004 7:56 pm 
Poissa

Liittynyt: Su Joulu 12, 2004 10:32 pm
Viestit: 25
Kiitos todella paljon Jaakonpoika näistä tarkoista ja täsmentävistä vastauksista! Sulta taisi vahingossa jäädä tuo kohta pois tuosta että paljon sillä 12g kapselilla ampuu?
Lainaa:
Yksi hiilidioksidikapseli taisi kestää Desert Eaglessa...?
Nuo pitkät lippaat ovat kyllä aika rumia mutta minkäs teet. Tosin tuossa KWC:n Sigma Deluxessa näyttäisi olevan tavallinen lipas (tosin Silencer Editionissa, jossa pidempi sisäpiippu ja äänenvaimennin (tuo lisätehoa ja tarkkuutta) on pidempi lipas). Mielelläni ostaisin tuon Sigman Silencer Editionin sillä pieni koko (verrattaessa dessuun), tarkkuus, hiljaisuus ja lisäteho ovat aina tervetulleita, mutta jos asia on näin, että ko. ase ei kestä (vaikka oletkin kuullut vain pari ohimenevää kommenttia, miksi ottaa riski?) niin ehkä sitten kallistun kuitenkin tuon desert eaglen puoleen. Olisihan sitä tarkkuuttakin tosin kiva saada kun noilla nopeuksilla jo liikutaan. Tavalliset KM:n 6.04mm dessun piiput varmaan sopivat tähänkin versioon? Onko aseessa olemassa siis jonkinlainen säädettävissä oleva paineensäädin? Jos tuo järkyttävä lähtönopeus alkaa tuntua kivuliaalta, niin olisi syytä sitten laskea painetta ettei tarvitse joka viikonloppu käydä polilla paikkailemassa kuulan aiheuttamia koloja :)


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ma Joulu 20, 2004 8:44 pm 
Poissa
Site Admin

Liittynyt: Ti Helmi 04, 2003 7:19 am
Viestit: 8192
Nimi: Valtteri L.
DE ampui tosiaan, muistaakseni, puolitoista lipasta yhdellä 12g kapselilla. Lipashan oli 40 kuulaa.

KWC:n hiilidioksidilippaissa ei ole paineensääntöä, ulkoisesta painesysteemistä sellainen löytyy.

Lyhytlippainen Sigma taitaa olla tavallisia kaasuja käyttävä versio.

Jonninajan kuluttuja luulisi kaupoissa näkyvän KWC:n uutta hiilidioksidikapseleita käyttävää blowback-Uzia. Firma on myös lupaillut blowbacktoimista M16-sarjaa, veikkaanpa niiden myös hyödyntävän samaa ideaa. KWC yrittänee tehdä hiilidioksidista sellaista tavaramerkkiä joita muilta ei löydy, ja vetoaahan se ainakin niihin jotka sokeana janoavat tehon perään.

KM:n tarkkuuspiippu lienee tarkoitettu Maruin pyssylle, joten KWC:n vastaavaan se ei sovi. Samanmallisilla mutta eri valmistajan tekemillä aseilla on yhteensopivat osat ainoastaan jos toinen on kopioinut toista, KWC:n pyssy on firman omaa suunnittelutyötä. Kopioita valmistavat KWA ja KJW ovat aivan eri firmoja.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ma Joulu 20, 2004 9:42 pm 
Poissa

Liittynyt: Su Joulu 12, 2004 10:32 pm
Viestit: 25
Hmh. Sellasta vielä kysäsisin tuosta Sigmasta että jos/kun se menee rikki niin onko tietoa mikä pettää? Jos sitä voisi jotenkin ennalta ehkäistä? Olisi tuo Sigma meinaan niin paljon parempi vaihtoehto muuten. Huomasin vasta että sehän on jopa halvempi kuin tuo Desert Eagle (olisiko syy nimenomaan siinä että heikompi?) ja silti sisältää kiskon, vaimentimen ja sen sellaista. Mutta jos se on huono niin sitten se vaan on ja täytyy tyytyä Eagleen. Viimeiseen asti kyllä haluaisin tuon Sigman mieluummin :/


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Sigma
ViestiLähetetty: To Joulu 23, 2004 7:18 pm 
Poissa

Liittynyt: Ke Tammi 07, 2004 2:09 pm
Viestit: 12
Ei kenelläkään olisi mitään positiivista kokemusta tuosta sigmasta? Se olis nimittäin todella näppärä, kun eagle hieman liia isokokoinen.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: La Joulu 25, 2004 7:08 pm 
Poissa

Liittynyt: Su Elo 22, 2004 9:11 am
Viestit: 190
Paikkakunta: Lah-ti
Noissa hiilidioksidi aseissa on se vahvuus että se toimii talvella hyvin toisin kuin nuo tavalliset GBB aseet.Kun menen kesätöihin niin sellainen saattaa olla minun ostolistalla.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ma Tammi 03, 2005 7:34 am 
Poissa

Liittynyt: Ke Touko 14, 2003 6:46 am
Viestit: 40
Paikkakunta: Etelä-Suomi
CO2 kestää kylmää vain marginaalisesti perinteisiä kuulapyssykaasuja paremmin. Ainakaan edesmennyt Daisyn .177 CO2 -pistoolini ei pikkupakkasillakaan enää jaksanut pamauttaa luotia liikkeelle.

Eikä 12 gramman hiilihappokapselit ole airsoft -käytössä mitenkään erityisen halpoja. Hong Kong -tavaratalo myy 5 kpl:n paketteja (Gamo) hintaan 5,95€, jos yhdellä kapselilla ampuu vain n. 40-60 laakia, tulee laukauksen hinnaksi 2-3 snt. Litran puteli perinteistä Green Gasiä maksaa samassa kaupassa (viittaan tässä Nummelan liikkeeseen) 13,50€ ja litrallahan ampuu vähän aseesta ja pelitavasta riippuen n. 800-1200 laukausta. Tuolloin kappalehinnaksi tulee 1,1-1,7 snt.

Ellei joku sitten tiedä jotain TODELLA halpaa tukkuria, mistä noita kapseleita saa AIVAN pilkkahintaan...


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ma Tammi 03, 2005 8:05 am 
Poissa

Liittynyt: Ti Kesä 03, 2003 2:33 pm
Viestit: 308
Paikkakunta: Roma victor!
Tai sitten jos niitä saa ostettua suuremman säiliön, minkä voi laittaa reppuun.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ma Tammi 03, 2005 9:44 am 
Poissa

Liittynyt: Su Joulu 12, 2004 10:32 pm
Viestit: 25
Saahan niitä, mutta minun mielestäni ainakin pirun hölmön näköstä kun aseesta lähtee hirmu letku reppuun. Makuasia tämä tietysti on, mutta jos haluaa realistisuutta niin ei ole hirveän aitoa että aseesta lähtee letku :)


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ma Tammi 03, 2005 12:07 pm 
Poissa
Site Admin

Liittynyt: Ti Helmi 04, 2003 7:19 am
Viestit: 8192
Nimi: Valtteri L.
Ulkoisen painesäiliön käyttö on asia aivan erikseen, silloinkin hiildioksidia fiksumpi valinta on paineilma. Ulkoinen painesäiliö ei toimi silloin kun aseen kaasusäiliö on lippaassa - lippaanvaihdon yhteydessä letku pitäisi aina irroittaa vanhasta lippaasta ja kiinnittää uuteen, niinkuin tuli jo mainittua KWC:n miniremoten kanssa.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ti Tammi 18, 2005 1:39 pm 
Poissa

Liittynyt: Ti Tammi 18, 2005 1:15 pm
Viestit: 1
Itselläni on ollut KWC:n CO2 sigma käytössä 3-4 kuukautta, joten tässä omat kokemukset :

Ase on erittäin tehokas. KWC:n ilmoittama 120m/s(vai oliko se peräti 130) pitää hyvin paikkansa. Aseessa on ihan mukava potku ja ääni on hyvin havaittava. Metallinen luisti tuo myös mukavaa tuntumaa. Ammuttaessa sigma saa yleensä aikaan vastustajien pikaisen maastoutumisen. Erittäin hyvä pelote siis...

Kantama on hyvinkin vakiosähkön luokkaa, mutta vaatii tietenkin hopin kunnollisen säätämisen, mikä on hankalaa (luisti irti ja samalla helposti tippuu luistin osia). Vaikka kuula lentääkin aseella pitkälle ja on kovaa, on tarkkuus pitemmästä piipusta huolimatta (silu-malli) korkeintaan kohtalainen.

Kaasun kulutuksen suhteen ase on ehkä hieman edullisempi käyttää kuin gg:tä käyttävä kaasuasu, mutta todennäköisesti suurin etu on co2-kapselien saatavuus sekä toimivuus kylmällä ilmalla.

Co2:n kulutus on riippuvainen lähinnä lämmöstä. Nopeasti ammuttaessa lipas jäähtyy, jolloin kaasua menee enemmän. Samoin ilman lämpötila vaikuttaa asiaan. -10 asteen pakkasessa yhdellä kapselilla ampui 2 lipasta. +10 jopa saatu 3-4 lippaallista yhdellä kapselilla. Lipaskoko oli 40 kuulaa.

Ostin itse aseen lähinnä talvikauden backup-aseeksi ja siinä se toimii hyvin. Kylmimmillään sigma on ollu käytössä n 15 asteen pakkasessa ja silloinkin se toimi hyvin. Tässä hyöty tavallisiin kaasuihin on huomattava. WA:n Colttini hyytyy jo ennen nollakeliä täysin (ellei sitten halua lämmitellä jalkovälissä lippaita ennen käyttöä).

Yksi ongelma tietysti on se, että ase on ISO. Äänenvaimentaja tuo 10 cm lisää pituutta ja ylipitkä lipas korkeutta. Itselläni on SS:n isokokoinen reisikotelo, johon tuo mahtuu hyvin, eikä ole ainakaan vielä tarttunut kiinni minnekkään. Kädessä se on kuitenkin ERITTÄIN mukavan tuntuinen.

Mitään toiminnallisia ongelmia aseessa ei ole (ainakaan vielä) ollut. Itse asiassa yllätyin, että täällä sigma sai negatiivista kommenttia. Ehkä itselläni on sitten hyvä yksilö tai tämä hajonnut on ollut huono yksilö.

Aika kertoo.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ke Tammi 19, 2005 7:47 pm 
Poissa

Liittynyt: Ti Kesä 29, 2004 8:40 am
Viestit: 16
Jaakonpoika kirjoitti:
Sellaisissa pyssyissä joissa sen käytöstä on hyötyä (esmes Maruzenin kaasutoimiset pumppuhaulikot!) on 12 gramman kapseli aivan riittämätön.

:shock:

Miten niin riittämätön? Älä nyt vain väitä että menin turhaan tuon kapseliadapterin omaan M870-malliini ostamaan :)?
Tosiaan on vasta tuloillaan tuo vehjake, mutta voisin siitä ehkä jotain jutuntynkää sitten kirjoitella kun pelikokemusta löytyy.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ma Helmi 28, 2005 2:43 pm 
Poissa

Liittynyt: Ma Helmi 28, 2005 2:24 pm
Viestit: 13
Paikkakunta: Koria
Tuohon hamatan juttuun olisin kuitenkin puuttunut vähän, kun olen omistanut sigman ehkäpä jopa kauemmin, huomauttaisin että:

Kantamaa on enemmän kun vakiosähkössä!

Yhdellä kapselilla ampuu 20 asteen lämmössä päälle 5 lippaallista!

Ostin aseen samaan aikaan kaverin kanssa eikä kummassakaan ole ollut MITÄÄN vikaa!

Ne sigmat joita on haukuttu ovat 90% varmuudella olleet cybergunin muunnos hirviöitä joita ihmiset sekoittavat noihin KWC:n alkuperäisiin.
Cybergunin sätöksiä myy ainakin campobase joten älkää ostako sigmaanne sieltä

Lisättäköön vielä että letkullisten co2:sta käyttäven aseiden pääero lippaan sisäistä co2:sta käyttäviin aseisiin on letkullisen mallin pienempi lähtönopeus johtuen letkun painehäviöstä

ja että GG tuhoaa aseita paineen ja propaiinin (se on sitä kaasua) syövyttävyyden yhdistelmänä kun taas co2 ei sisällä syövyttäviä ainesosia


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: To Maalis 03, 2005 6:36 pm 
Poissa

Liittynyt: Ti Maalis 16, 2004 6:52 pm
Viestit: 4
Paikkakunta: Espoo
Hmm... te olette saanut minunkin kiinnostukseni kasvamaan :D Mutta mistä oikein tollasia aseita oikein voisi ostaa?
Minkälaista huoltoa tarvii?


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: To Maalis 03, 2005 10:38 pm 
Poissa
Site Admin

Liittynyt: Ti Helmi 04, 2003 7:19 am
Viestit: 8192
Nimi: Valtteri L.
Linkkilistassa on läjä kauppoja. Artikkeleissa taas huolto-ohjeet muovikuulapyssylle.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Pe Maalis 04, 2005 8:31 am 
Poissa

Liittynyt: Ma Helmi 28, 2005 2:24 pm
Viestit: 13
Paikkakunta: Koria
Joo noita CO2 pislareita on hyvä kokoelma RedWolffissa
Ja huollosta sen verran että kun CO2 sisältää paljon vähemmän epäpuhtauksia kun GG ei sitä tarvitse putsata yhtä usein.
Silikoni on silti hyvä muistaa säännöllisesti, muttei liian usein.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Su Maalis 13, 2005 2:10 pm 
Poissa

Liittynyt: Su Maalis 13, 2005 2:02 pm
Viestit: 3
Paikkakunta: Pietarsaari
Shade kirjoitti:

Ne sigmat joita on haukuttu ovat 90% varmuudella olleet cybergunin muunnos hirviöitä joita ihmiset sekoittavat noihin KWC:n alkuperäisiin.
Cybergunin sätöksiä myy ainakin campobase joten älkää ostako sigmaanne sieltä


Ja Campobase myy myös Cybergunin CO2 Desert Eagleita.

Itse sieltä satuin ostamaan Dessun, jonka piti olla KWC:n mutta nepäs lähetti Cybergunin Dessun, joka ei todellakaan toimi hyvin. Olen juuri piakkoin laittamassa sitä takaisin sinne, koska semmoisella ei paljon tee mitään!


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Su Maalis 13, 2005 3:12 pm 
Poissa
Site Admin

Liittynyt: Ti Helmi 04, 2003 7:19 am
Viestit: 8192
Nimi: Valtteri L.
Cybergun ei ole valmistaja vaan valmistuttaja, pyssysi on oikeasti KWC:n tekemä. Cybergun omaa lisenssit usean oikean pyssyfirman merkintöjen käyttöön, ja myy niitä sitten muovikuulavalmistajille eteenpäin ja kauppaa näiden tuotteita ominaan.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ke Maalis 16, 2005 11:40 am 
Poissa

Liittynyt: Ma Helmi 28, 2005 2:24 pm
Viestit: 13
Paikkakunta: Koria
Ihanpa sama mutta cybergunin ja kwc:n omien aseiden laatu ei ole lähelläkään toisiaan katsoi asiaa miltä kantilta hyvänsä


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ke Maalis 16, 2005 3:54 pm 
Poissa
Site Admin

Liittynyt: Ti Helmi 04, 2003 7:19 am
Viestit: 8192
Nimi: Valtteri L.
Olet siis päässyt vertaamaan samanmallisia aseita kummaltakin valmistajalta erikseen?

Voi olla, että KWC:n omissa pyssyissä on parempi laadunvalvonta, samalla tavalla kuin KWA/KSC.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ke Maalis 16, 2005 5:20 pm 
Poissa

Liittynyt: Su Maalis 13, 2005 2:02 pm
Viestit: 3
Paikkakunta: Pietarsaari
En noista muuta tiedä kuin että omassa aseessani, joka on Cybergun:in on vikoja.

Ampuu tyhjää aina joskus pari laukausta peräkkäin ja yhdellä CO2 säiliöllä ampuu vain noin puoli lipasta (lippaaseen 39 panosta). ja ainakin olen kuullut, että sillä voisi ampua noin 2 lipasta.

Joskus myös se päästää kaasua ulos. Voiko johtua kylmästä?

Cybergunilla näemmä on huono laadunvalvonta...


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: To Maalis 24, 2005 6:56 pm 
Poissa

Liittynyt: Ke Maalis 09, 2005 2:44 pm
Viestit: 105
Paikkakunta: Lahti
Eli voisitteko nyt sanoa kannattaako edes minkäänlaista CO2-pistoolia ostaa? Eli ostaisitko mielummin tavallisella gg:llä toimivan blowback-aseen vai jonkun CO2-aseen?


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Pe Maalis 25, 2005 4:26 pm 
Poissa

Liittynyt: La Helmi 08, 2003 5:44 pm
Viestit: 525
Paikkakunta: Lappeenranta
Peltsi kirjoitti:
Eli voisitteko nyt sanoa kannattaako edes minkäänlaista CO2-pistoolia ostaa? Eli ostaisitko mielummin tavallisella gg:llä toimivan blowback-aseen vai jonkun CO2-aseen?


Onko sitä päätöstä oikeasti niin vaikea tehdä kaiken edellä luetellun perusteella? Ei minusta.

Se, että ostaisinko riippuisi ihan siitä mihin käyttöön ase tulisi ja mikä olisi sen hetkinen rahatilanne. Tällä hetkellä siihen käyttöön johon kaasupistoolia tarvitsen en ostaisi. TM:n Mk23 nbb ajaa sen asian ihan hyvin, joskin gbb:tä tekisi mieli, mutten osta ennen kuin rahat WA:han on kasassa. =)

Itse en siis ostaisi. Toisaalta, jos tarvitsisin metäspeleihin back up -asetta ja ryteikön puhdistajaa tai jos olisi "ylimääräistä" rahaa niin silloin kyllä.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Su Maalis 27, 2005 12:05 am 
Poissa

Liittynyt: Ma Helmi 28, 2005 2:24 pm
Viestit: 13
Paikkakunta: Koria
Itse en kyllä osta enää GG:llä toimivaa pistoolia koska ovat niin tarkkoja huollon kanssa
mutta ajattelin katsella jos tuon CO2 miniUZI:n lähtönopeutta saisi jotenkin helposti alennettua niin se olisi seuraava hankinta.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ma Heinä 18, 2005 9:07 pm 
Poissa

Liittynyt: Su Kesä 19, 2005 3:53 pm
Viestit: 3
En ala uutta ketjua luomaan joten kysyn tässä. Mistä saisi ostettua tuollaisen liittimen joka tulee lippaaseen (letkun päässä) http://www.airsoftatlanta.com/images/carbon_booster_jpg.jpg? Suomesta pitäisi saada tilata.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ma Heinä 18, 2005 9:12 pm 
Poissa

Liittynyt: Ke Maalis 10, 2004 12:09 pm
Viestit: 1196
Paikkakunta: Muhos, Finland
Uusimmassa Softaajassa oli siitä juttua, PCB:ltä pitäisi löytyä; http://www.pcb-airsoft.com/index.php


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ma Heinä 18, 2005 9:43 pm 
Poissa

Liittynyt: Su Kesä 19, 2005 3:53 pm
Viestit: 3
En hae koko laitetta vaan tarvitsen pelkän liittimen.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ma Heinä 18, 2005 9:45 pm 
Poissa

Liittynyt: La Helmi 08, 2003 7:52 am
Viestit: 660
Paikkakunta: Helsinki
Paintball kaupoista voisit periaatteessa kysellä, jos väsäisivät jonkin systeemin tuohon väliin.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ti Heinä 19, 2005 7:15 am 
Poissa

Liittynyt: To Touko 26, 2005 9:57 am
Viestit: 23
Juu kannattaa olla varovaunen sen säätönippulan kanssa kun kaverini oli säädellyt sitä ja jan. siten `NAMissa laitoin uuden kapselin paikalle ja painoin liipaisinta *pränks*, luisti lentaa autoa päin ja muita osia nurtsille.
Sitten laitoin sen reppuun ja ajattelinin että tuolla ei näköjään ainaskaan pelailla tänään ja hetken päästä *pam*, pikaliitin rikki ja reikä letkussa.

Onneksi ase oli vain KWC G17 ja sain sen 50 eurolla...

Kaverini saa hiukan palautetta kun lomaltaan saapuu...


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Su Heinä 24, 2005 10:26 pm 
Poissa

Liittynyt: Ti Loka 05, 2004 7:08 pm
Viestit: 261
Paikkakunta: Salo
Lisäänpäs omat kokemukseni tänne jakoon.

Halusin pistoolin, jossa on mukavasti tehoja, se on metallia ja toimisi myös talvella (kaverin kronotti Sigmansa talvella 120m/s 5 asteen pakkasessa) ja olisi näyttävän näköinen. Päädyin HFC:n CO2 Berettaan. Yksi syy myös oli, että halusin henk.koht testata onko HFC:n aseet niin huonoja kuin väitetään.

Tilasin sitten noin 1kk sitten HFC:n valmistaman CO2 Beretan ja yhden ylimääräisen lippaan PCB-airsoftilta. Ase saapui noin 3 viikon odottelun jälkeen, lisälipas viikkoa myöhemmin. Lupailtun aikataulun mukaan siis.

Beretassa nuo kapselit laitettiin lippaaseen, eli lippaat olivat ylipitkiä. Lippaaseen meni kyllä 38 kuulaa, mikä on aika hurja määrä back-up aseelle. Kapseli laitettiin irroittamalla lippaasta pohjalevy ja kiertämällä kapselin kiristin irti. Kapseli sisään ja kiristin kiinni tiukkaan, ja nopeasti, että kaasua ei päässyt hukkaan. Kiristin piti kiristää pihdeillä, käsillä sitä ei tarpeeksi kireälle saa edes tahdolla tahi sisulla. Yhdellä kapselilla ampuu aika tarkkaan kaksi täyttä lippaallista.

Muuten ase oli aika laadukasta jälkeä. No merkinnät eivät olleet autenttiset ja aseen väritys oli haalea sekoitus od:ta ja harmaata ja mustaa. Ase oli kaikkialtaan jonkinlaista metalliseosta. Lukuunottamatta kahvalevyjä. Painoa aseella oli lippaan kanssa yli 1kg, eli mukavan messevä käteen.

Ase saapui mustassa, muovisessa kantolaukussa, joka oli pehmustettu, hyvä siis aseen kuljettamiseen. Alimmaisen pehmusteen alta löytyivät käyttöohjeet.

Sitten ase pääsi ensimmäistä kertaa koeammuntaan FPJ5:ssä. Heti ensiksi huomasin, että hoppia ei ollut tarpeeksi 0.25 kuulilla. No purkamaan asetta ja selvittämään miten hoppi säädetään. Koko aseen joutui purkamaan lähes kokonaan. Hopin "säätö" löytyi sisäpiipun päältä, eli sinne pääsemiseksi piti irroittaa luisti, palautuninjousi ja sen ohjain, ulkopiippu ja sitten sisäpiippu. No hoppi oli toteutettu seuraavasti. Pienessä reiässä oli vain pelkkä pieni jousi painamassa kumia ja reiän päällä teippi. Tämä jousi ei painanut lähellekään tarpeeksi kumia. Poistin teipin jousen päältä ja eikös jousi lennä pöpelikköön. No päätin sitten työntää reikään lyhennetyn Maruin hoppinystyrän painamaan kumia. Nystyrä oli reikään hyvin tiukka. Laitoin nystyrän sinne ja teipin päälle. Ase kasaan ja ampumaan. Nyt hoppia oli juuri hieman liikaa 0.25g kuulille, sopivasti 0.3g kuulille. Päätin kuitenkin pysyä 0.25g kuulissa, eivät nämä niin ylös lentäneet. Aseella ampuminen oli hyvin hieno. Napakka potku ja kimakka kalahdus luistista. Olin tyytyväinen. Kuula lähti kiukulla ja meni jopa kiitettävästi heinikosta lävitse. Ase ampui myös tarkkaan pistooliksi.

Sitten ilmeni seuraava pieni ongelma. Aseen varmistin löystyi ammuttaessa ja iskurin liikkeen takia varmistin meni välillä varmistettuun asentoon ja ase ei ampunu. Tämän korjasin tipalla ruuvilukitetta ja kiristämällä varmistimen ruuvin.

Aseen kronotin myös FPJ5:ssä. 5 laukauksen keskiarvoksi, 0.25g kuulalla, hoppi säädettynä, keskiarvoksi tuli 104m/s. Eli siis aivan riittävästi back-up aseelle. Kantama oli kuitenkinvakiosähköä, jopa paranneltua/normisähköä kirkkaasti parempi.

Muita ongelmia ilmeni. Osittain omasta syystäni. Kapselini tyhjeni kesken pelin ja menin vaihtamaan sitä. Pohjalevy pois ja vanha kapseli ulos. Lippaassa on eräs muovitappi joka lukitsee pohjalevyn/pitää kuulia syöttävän jousen lippaassa alhaalta päin. Tästä tapista katkesi pieni nääki, jonka johdosta tappi lensi pusikkoon, mistä en sitä enää löytänyt. Nyt siis toisen lippaan jousi lähtee aina lippaasta ulos kun pohjalevyn irroittaa (siis joka kerta kun kapselin vaihtaa) ja pohjalevy ei lukkiudu lippaaseen. Pohjalevy pitää siis teipata lippaaseen, jotta se pysyy paikallaa ja jousi pysyy lippaassa. Tämä on hieman ikävää ja ongelmallista ja törröttävä jousikin on vääntynyt/ottanut osumaa kapselin vaihdon yhteydessä.

Sitten sain toisen tilaamani lippaan. Tämä lipas ei toiminut kunnolla. Vaan kun kapselin kiristä, niin lipas purkasi kaasun ohi täyttöventtiilistä. No lipas takuuvaihtoon ja sain uuden, toimivan tilalle. Toimii tälläkin hetkellä loistavasti. Vanhempaan lippaaseen tuli vielä yksi häiriö. Se ei pura tarpeeksi kaasua aseeseen amuttaessa. Ase kuulostaa sillä lippaalla NBB:ltä ja ei ammu kuulaa. En tiedä mistä vika johtuu. Lippaat on kuitenkin aina silikoonattu käytön jälkeen, kuin myös itse ase.

Aseessa on sies pienet ongelmansa. Käytössä ase on todella mukava ja napakka. Tarpeeksi tehokas. Ongelmaksi muodostui painavien, ylipitkien lippaiden kuljetus. Nämä kun eivät mahdu normaaliin pistoolin lipastaskuun. Reisiholsterissa, lippaan ollessa aseessa, ase vääntyilee oudosti lippaan tuoman painon myötä.

Ulkonäön, tehojen ja tuntuman puolesta voin asetta suositella. Se vaatii hieman säätämistä toimiakseen kunnolla. Hoppi oli suurin pettymys. Mutta turhaan HFC:tä on ainakin tämän aseen osalta parjattu. Hyvin tuo ase loppujenlopuksi toimi. Luisti ei osoita edelleenkään minkään näköisiä hajoamisen merkkejä.

HUOMIOITA ASETTA HARKITSEVALLE:
-Muista ottaa kunnon pihdit kun asennan patruunan lippaaseen, kädellä et jaksaa kiristää kapselin kiristintä
-KÄYTÄ AINA kapseli tyhjäksi asti, kapselissa on kova paine ja jos koitat irroittaa sen aseesta kun siellä on kaasua, voi käydä hyvin huonosti. Kaasun purkuventtiili on myöskin niin jäykkä, että sitä ei jaksa sormella painaa, joten ruuvarilla esim hoituu.
-Silikoonaa asetta tarpeeksi, luistin liike jämähtyy jollei tätä tee usein.
-ÄLÄ SÄILYTÄ kapseleita suorassa auringon paisteessa.
-Hoppi kannattaa säätää heti alkuun kuntoon ja korvata jousi jollain paremmalla materiaalilla.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ti Heinä 26, 2005 11:42 am 
Poissa

Liittynyt: La Loka 16, 2004 9:42 am
Viestit: 46
Paikkakunta: Kuhmo
Kokemukseni HFCn beretasta lähes identiset windin kanssa(tosin en ole hävitellyt osia).
Korjaus windin juttuun, kapseli kiristetään lippaan pohjalevyllä ei millään pihdeillä.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ti Heinä 26, 2005 7:15 pm 
Poissa

Liittynyt: Ti Loka 05, 2004 7:08 pm
Viestit: 261
Paikkakunta: Salo
Itse en ainakaan saanut pohjalevyä aseessani käsillä tarpeeksi kireälle, joten sen POHJALEVYN joutusin siis kiristämään pihdeillä kiinni, tarpeeksi tiukalle, että kaasua ei päässyt hukkaan.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ke Heinä 27, 2005 10:56 am 
Poissa

Liittynyt: La Loka 16, 2004 9:42 am
Viestit: 46
Paikkakunta: Kuhmo
No juu ei varmasti jaksakkaan käsin sitä "ruuvia" kiertää, mutta kun tarkoitin pohjalevyllä sitä mustaa vuovi juttua joka tulee siihen lippaan päähän :P


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ke Heinä 27, 2005 12:12 pm 
Poissa

Liittynyt: Ti Loka 05, 2004 7:08 pm
Viestit: 261
Paikkakunta: Salo
Väärinkäsitykset, tuo elämän suola.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ti Elo 30, 2005 6:02 am 
Poissa

Liittynyt: Ti Kesä 03, 2003 2:33 pm
Viestit: 308
Paikkakunta: Roma victor!
Mistä saisi ulkoisen co2-laitteiston(eli ne putket ja telineet ja muut rojut) KWC:n dessuun?


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ti Elo 30, 2005 7:44 am 
Poissa

Liittynyt: Su Elo 07, 2005 5:53 pm
Viestit: 54
Paikkakunta: Kuusankoski
Täältä.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ti Elo 30, 2005 5:51 pm 
Poissa

Liittynyt: Ti Kesä 03, 2003 2:33 pm
Viestit: 308
Paikkakunta: Roma victor!
Teme90 kirjoitti:


Onko tuossa paineensäädintä? Vai onko se aseessa? Pelikäyttöönhän aseeni ei juuri tulisi, siltä varalta vain..


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ti Elo 30, 2005 6:04 pm 
Poissa
Site Admin

Liittynyt: Ti Helmi 04, 2003 7:19 am
Viestit: 8192
Nimi: Valtteri L.
Niinkuin jo aikaisemmin ketjussa mainitsin, vehkeessä on paineensäädin. Ainakin 3-4 vuotta sitten oli.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ti Elo 30, 2005 6:42 pm 
Poissa

Liittynyt: Ti Kesä 03, 2003 2:33 pm
Viestit: 308
Paikkakunta: Roma victor!
No tuota saako sitä pois ilman väkivaltaa?


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ti Elo 30, 2005 6:44 pm 
Poissa
Site Admin

Liittynyt: Ti Helmi 04, 2003 7:19 am
Viestit: 8192
Nimi: Valtteri L.
En usko, että kukaan on yrittänyt ottaa paineensäädintä pois. Siinä ei ole mitään järkeä.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Pe Syys 02, 2005 12:24 pm 
Poissa

Liittynyt: Ti Kesä 03, 2003 2:33 pm
Viestit: 308
Paikkakunta: Roma victor!
Mikäs muuten tekee tuosta dessusta automaatin? Kun nuo jotkut mainostavat sitä full-autona?


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 206 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2, 3, 4, 5  Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Etsi tätä:
Hyppää:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com