Softaajille vuodesta 2002
Varusteleka.fi
Tänään on Ti Heinä 16, 2024 1:00 pm

Kaikki ajat ovat UTC
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 24 viestiä ] 
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: TM dessu CO2-ruokintaan, mahdollista?
ViestiLähetetty: Pe Huhti 08, 2011 2:04 pm 
Poissa

Liittynyt: Pe Helmi 14, 2003 10:12 am
Viestit: 288
Paikkakunta: Jyväskylä
Nimi: Pasi Reina
Moikkelis koikkelis, pitkästä aikaa lekan iloisessa sivistyksen kehdossa.

Löytyy siis TM dessu, kyseinen yksilö on hieman normaalista poikkeava, nääs sai suht miehekkään Guarderin metalli-konversion ylleen ja täten kulutus nousi kuin amis-bemarissa. Ase ei enää jaksa ampua kaikkia kuulia yhdellä GG-täytöllä eikä lukittaa luistia taakse, vallankaan järeämmillä jousilla...

Kokeilun vuoksi tilasin UNC:stä KJW:n CO2 M1911A1:n johon ihastuin mieltei heti, vehje ampuu paremmin kuin yksikään maruin mutkaan rakennettu tai valmis-metallinen kaasu-soltti eikä kylmene, saatikka hyydy kuin vasta menoveden loppuessa.

Mistä saisin tämän ihanan tunteen maruin mutkaani? Tarkoitus olisi siis syöttää maruin dessun lippaaseen CO2:sta ja mainittakoon heti että noita lippaita on kokonaiset KUUSI(6) joten irvokkaat letku-remotet voidaan unohtaa hetimiten. Vähäisessä älykkyydessäni mieleeni juolahti painttimutkan CO2-tankki johon varmaan saisi vähintäänkin teettämällä adapterin, ellei jopa ostamalla. Voisiko se olla näin helppoa?

Aseessa on jo järeämpi iskurijousi ja huomattavasti viri-osia. Mahdollisesti liiallisen tehon rajoitus on myöskin jo opittu hillitsemään joten enää jää kysymykseksi ilo-litkun tankkaaminen lippaaseen.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: TM dessu CO2-ruokintaan, mahdollista?
ViestiLähetetty: Pe Huhti 08, 2011 3:53 pm 
Poissa

Liittynyt: Ma Tammi 11, 2010 9:01 pm
Viestit: 11
Vaikka heti alkuun kieltäydyit irvokkaista letkuremoteista, ehotan sitä silti.
Helepointa on laittaa KWC:n CO2-remote, ruuvata vanha kaasunsyöttöventtiili irti ja laittaa KWC:n oma tilalle. Ja ku sulla on nuita lippaitaki niin hirmunen määrä niin kanttii laittaa kaks remotea ja kaikkiin lippaisiin KWC:n venttiilit, remoten kun pienellä opettelulla saa vaihdettua uuteen lippaaseen aika helkkarin nopeasti.
Tuommosen vekottimen saa muutes ihan näppärään hintaan sabesta, muistaakseni UnCompany myi sitten niitä varaventtiilejä.

Vaihtoehto 2: Madbullin tai Wa Shanin vekotin jolla voi tunkea tavallisen kaasuaseen venttiilistä sisälle hiilidioksidia. Viritä vielä lippaat semmoseksi että kestävät.

KWC myy omaan Desert Eagleensa hiilidioksidilippaita, kahdenlaisia jopa. Meikällä ei oo hajuakaan että minkälaisen modaamisoperaation tarviit KWC:n lippaille tai siihen sun maruiguarderiin että saat vekottimet yhteensopiviksi.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: TM dessu CO2-ruokintaan, mahdollista?
ViestiLähetetty: Pe Huhti 08, 2011 8:50 pm 
Poissa

Liittynyt: Pe Helmi 14, 2003 10:12 am
Viestit: 288
Paikkakunta: Jyväskylä
Nimi: Pasi Reina
Ei yksi remote, vaan jopa kaksi... Jeesh. Ei, en myöskään halua vaihtaa olemassa olevia varmasti toimivia lippaitani täysin eri valmistajan lippaisiin.

Mad Bullin adapterin jossain näin, wa shanin vastaava samalla idealla? Kuvallinen tai vielä parempi, video materiaali aiheesta olisi pop. Omat löydökseni rajoittuvat hassuun miinaan joka ei paljoa tässä aiheessa auta.
Mikä vain todiste co2:sta normi-lippaassa ja tieto millä aine on saatu lippaaseen olisi hakusessa.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: TM dessu CO2-ruokintaan, mahdollista?
ViestiLähetetty: La Huhti 09, 2011 5:27 am 
Poissa

Liittynyt: Pe Marras 13, 2009 6:35 pm
Viestit: 34
Paikkakunta: Helsinki
Nimi: Sauli L-M
CO2:n saa lippaaseen kyllä helposti, mutta suosittelisin jättämään sen väliin, jos joko 1) haluat ampua enemmän kuin laukauksen tai pari tai 2) pitää sormesi ja lippaasi ehjänä.

Green gasia (propaania) ladataan lippaaseen nestemäisenä ja sen kaasuuntuminen käyttölämpötilassa tuottaa sopivan paineen, sellasta 100-130 PSI. Hiilidioksidi tuottaa näissä lämpötiloissa noin 800 PSI. Tarviiko erikseen sanoa, kuinka vaaralliseksi menee?

Eikä se asekaan toimisi, laitoit millaisen jousen hyvänsä vasaraa ajamaan. Kokeilin asiaa Digicon Eaglella (nää lippaat kestää painetta, tavalliset GBB-lippaat eivät) ja tuloksena venttiili pullistui lippaasta millin verran ulos. 200% jousella kuului vain naks. Kokeilin sitten huvikseni täräyttää venttiiliä tuurnalla ja 1,5 kg lekalla. Eka isku osui vähän huonosti ja lipas lipesi alta pois päästämättä kaasua. Kun sitten sain paremmin iskettyä, lippaan yläpään muoviosat lähtivät hieman vilkkaasti seinää päin jättäen siihen lommon ja sirpaloituen täysin. Itse lipas lensi pöydältä muutaman metrin lattialle ja paukahdus pisti korvat soimaan.

Jos taas hiilidioksidia reguloi alempaan paineeseen, sitä on sitten vain kaasumaisessa muodossa ehkä paria laukausta varten, jos ei oo letkua syöttämässä koko ajan lisää.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: TM dessu CO2-ruokintaan, mahdollista?
ViestiLähetetty: La Huhti 09, 2011 12:16 pm 
Poissa

Liittynyt: Pe Helmi 14, 2003 10:12 am
Viestit: 288
Paikkakunta: Jyväskylä
Nimi: Pasi Reina
Hmm... Takaisin suunnitteluun siis. En haluaisi joutua hankkimaan "red gäässiä" kun tuota ei ihan kummosesti ole edes saatavissa. Toisin kuin CO2, nuo kaasut kylmentävät aseen nopeasti ja teho muutaman perättäisen laukauksen jälkeen on jo melko heikko...

Toivoa tosin on, kait. Inokatsu kuulemma valmistaa piakkoin oman versionsa DE:stä. Hintaakin hulppeat tonni ja risat. Lelupyssyyn en noin paljoa upota, mutta sen lippaat voisi olla investoinnin arvoisia. Kuuleman mukaan ase pohjautuu maruihin, mutta täysin teräksisenä joutunee käyttämään CO2:sta.

Itseltä löytyy myös yksi rikkinäinen lipas... Tämä on kaukaa haettu, mutta kuinkakohan vaikeaa olisi muuntaa se käyttämään 12g kapseleita. Tarvinnee toki työkalut itse lippaan työstöön, mutta kehtaisin väittää taidot tämän toteuttamiseen jo olevan ja työkalut kenties saatavissa. Ainoa tarvittava lienee kapselin puhkaiseva venttiili joita en pika-etsinnällä löytänyt, tai edullista elinten-luovuttajaa. Lippaiden metallista riippuen tämä voisi olla kaukainen mahdollisuus, se pieni suutinhan toimisi regulaattorin tavoin hilliten hirmuisia lukemia hieman...


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: TM dessu CO2-ruokintaan, mahdollista?
ViestiLähetetty: Ma Huhti 11, 2011 9:51 am 
Poissa

Liittynyt: Pe Marras 13, 2009 6:35 pm
Viestit: 34
Paikkakunta: Helsinki
Nimi: Sauli L-M
Mulla on hienomekaanikon koulutus ja vaatimasti sanottuna taitoakin riittämiin, mutta en lähtisi tuota kokeilemaan.

Tekisin itse niin, että säätäisin aseen toimimaan messevästi ihan green gasilla. Noille voi nimittäin tehdä kaikenlaisia temppuja toiminnan parantamiseksi.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: TM dessu CO2-ruokintaan, mahdollista?
ViestiLähetetty: Ma Huhti 11, 2011 11:28 am 
Poissa

Liittynyt: Pe Helmi 14, 2003 10:12 am
Viestit: 288
Paikkakunta: Jyväskylä
Nimi: Pasi Reina
"Share your secrets sir..."

Haussa kuitenkin pelikelpoinen pyssy kaiken hullun ideoinnin takana.

Pienen kokeilun perusteella vakio TM dessu ei kovin kummoisesti toiminut GG:llä. Potku oli suhteellisen munaton, luistin liike melko hidas ja nopeat perättäiset laukaukset kylmentivät aseen nopeasti.
Sähköpyssyjä on tullut rassailtua monia vuosia ja kehtaisin väittää etteivät ne enää yllätyksiä tuota, ammattimiestä en mekaanikon taidoillani vastaa, mutta muutakin osaan kuin vain palikkaa vaihtaa jos joku kertoo mitä tehdä.

Jossain luin syvällisemmän selityksen maruin GBB:n toiminnasta, juuri DE:n vielä ja se ilmeisesti on suhteellisen "moni-osainen" jossa vasta kuulan lähdettyä liikkeelle suutinventtiili sulkeutuu tuottaen itse blowback-liikkeen(?), kun taas monissa muissa tämä ilmeisesti tapahtuu samaan aikaan... Moista hienosäätöä tein likimain puoli-huomaamattani tuossa edellämainitussa CO2-coltissani, jossa blowbackin toimintaan saattoi hyvinkin vaikuttaa pienillä muutoksilla.

Tarkoitus näin lähtökohtaisesti olisi ruokkia hirmua tujuimmalla tavaralla mitä kaupasta saa. Tämä lienee Begadin "red gas" jahka sitä taas saa, jos saa.
Hi-flown ainakin joskus myymä "yellow gas" oli ainoa jolla raskas-luistinen WE:n 1911 suostui toimimaan. Tämä siis hyvä kakkos-vaihtoehto.
Lähtönopeus siis nousee suhteellisen paljon noilla mössöillä joten asetta joutunee rajoittamaan, tätähän voi tehdä useammallakin tavalla, mutta mielenkiintoni osuu tuohon suutinventtiiliin, jos se toimii kuten luulen, sen muutokset voisivat hillitä tehoja ja samalla parantaa blowbackin toimivuutta.
Eräs mysteerinen osa on lataus-suuttimen palautinjousi. Sen olemassaolo niin 1911-malleissa ja DE:ssä on lähes merkityksetön, aseen toiminta ei tuntunut muuttuvan vaikka jousi puuttui, sen kuitenkin takaisin laitoin. Voiko tällä hienosäätää jotain osaa aseen toiminnasta?


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: TM dessu CO2-ruokintaan, mahdollista?
ViestiLähetetty: Ma Huhti 11, 2011 2:36 pm 
Poissa

Liittynyt: La Touko 28, 2005 9:20 pm
Viestit: 31
Paikkakunta: Lappeenranta
En ole dessuja katellu, mutta hommaa voinee edistää tutustumalla KJW CO2 1911 -malliin ja sitä kautta ehkä saada inspiraatiota siihen, miten sitä dessua sitten lähteä veistelemään.

KJW on lähes täysin yhteensopiva maruin kanssa ja tällä hetkellä se ultimaattinen 1911 onkin KJW sisukset nätimmissä kuorissa (dremelillä pyöristykset niin menee lipaskin sisään). Eipä tullut mieleenkään taannoin, että yksirivisellä pystyisi ampua kolmisen lippaallista tahi paukutella pakkasissa. Inokatsua odotellessa...


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: TM dessu CO2-ruokintaan, mahdollista?
ViestiLähetetty: Ma Huhti 11, 2011 5:25 pm 
Poissa

Liittynyt: Pe Helmi 14, 2003 10:12 am
Viestit: 288
Paikkakunta: Jyväskylä
Nimi: Pasi Reina
Itseltä juuri kjw:n 1911 löytyy. Merkintöjen puute ja huonohko metallin laatu lienee aseen ainoa migreeni. Nuo kun vaihtaa niin inokatsu saa jo todella haastetta...

Ok. Nyt lieneekin kysymys mikä osa tekee ja mitä. Kovasti en tahtoisi lähteä kj:n pyssyä pilkkomaan kun kerran täydellisesti toimii.

Tuo sylinteriventtiili saattaa olla avain koko aseen toimintaan. Sen muoto/malli ja jousi joka sitä lukittaa tuntuu muuttavan koko aseen luonteen. Ja se toinen kysymys myös, mitä se suuttimen palautinjousi vaikuttaa? Toisin kuin käpässä, DE:n sisällä on kivasti tilaa pelti-rangan vieressä. Jos hyötyä olisi ni voisi ehkä järeämpiä jousia koittaa etsiä.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: TM dessu CO2-ruokintaan, mahdollista?
ViestiLähetetty: Ti Huhti 12, 2011 5:29 am 
Poissa

Liittynyt: Pe Marras 13, 2009 6:35 pm
Viestit: 34
Paikkakunta: Helsinki
Nimi: Sauli L-M
Dessun vaihtoventtiili toimii samalla tavalla kuin muissakin Maruin pyssyissä. Rehellisesti sanottuna on arvailujen varassa, sulkeutuuko venttiili vasta kuulan lähdettyä piipusta. Oma käsitykseni on, että se alkaa sulkeutua heti kaasun virratessa, eli kuulan poistuminen ei aiheuta yhtäkkistä virtauksen lisääntymistä venttiilin sulkemiseksi. Jos tehoissa on laskemisen varaa, kyseisen palan jousta voi löystää tai sitten suutinventtiiliä kuristaa vaikka sisäpuolelle liimatulla rajoittimella. Mut ei tolla ihmeitä saada aikaan.

Lataussuuttimen ainoa funktio on napsauttaa suutin luistin takaosaan piiloon silloin, kun luisti lukitaan/lukkiutuu taakse. Esteettinen funktio, ei muuta.

Olin ite viritelly ja korjaillu pyssyjä aika monta vuotta ennen Hongkongiin muuttamista, ja opin siellä ja vielä sen jälkeenkin kaikkea uutta ihan sähköpyssyistäkin, eli kantsii pitää mieli avoimena. Mulla on kymmenen vuotta ylittynyt jo virityshommissa, mutta ihan varmana on vielä kaikenlaista, mitä en tiedä. :)


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: TM dessu CO2-ruokintaan, mahdollista?
ViestiLähetetty: Ti Huhti 12, 2011 12:53 pm 
Poissa

Liittynyt: Pe Helmi 14, 2003 10:12 am
Viestit: 288
Paikkakunta: Jyväskylä
Nimi: Pasi Reina
Eipä tässä paria vuotta enempää ole vajaa kymmenestä kun aloin itsekkin aseita virittelemään, enimmäkseen juurikin sähköjä joten GBB:t on vielä vähän uusi aluevaltaus mulle... Tarkoitus oli joskus tehdä syvällinen pyhiinvaellus juurikin honkkariin ja tutustua paikalliseen softaus-kulttuuriin. Täytynee varata enempi aikaa, pari siellä käynyttä sanoi ettei paljon kerinnyt edes parissa viikossa.

Eniveis, takaisin topikkiin: Lataus-suuttimen jousi oli tuon aseen ongelma, se nääs tuli minulle vähän kärsineenä ja juurikin tuo jousi irrallaan. Se luistin alumiinirunko onneksi tarjosi lääniä johon porata reikä mokoman kiinnitykseen, pelkäsin vain sen olevan "juuri väärässä paikassa" tjsp.
Pitänee laittaa guarderin suutin tilaukseen ja sitten alkaa se aina yhtä saatanallinen pienien jousien metsästys. Dessun männänpää on myös suhteellisen säälittävä tapaus, vakio O-rengas hyppää pois paikaltaan miltei heti järeämmällä kaasulla ja ainoa löytämäni korvaava osa on identtinen kopio alkuperäisestä... Pitänee katsoa jos jonkin muun aseen männänpää sopii, osan muut kohdat ei olisi nääs kovin vaikea valmistaa itse.

Vielä eräs typerä idea: Lippaan sisäinen regulaattori CO2:lle. Dessun lipashan on suhteellisen valtava ja melko helppo purkaa, materiaalikin vaikuttaa melko järeältä näin päällisin puolin. Noilla paineillahan ei paljoa tarvitse tavaraa kun alkaa tulosta syntymään. Lippaan yläosaan voisi teoriassa kiinnittää kiinteän regulaattorin joka johtaa pienempää painetta ylempään jäljelle jääneeseen osaan...


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: TM dessu CO2-ruokintaan, mahdollista?
ViestiLähetetty: Ke Huhti 13, 2011 12:24 pm 
Poissa

Liittynyt: Pe Marras 13, 2009 6:35 pm
Viestit: 34
Paikkakunta: Helsinki
Nimi: Sauli L-M
Männänpään O-renkaan voi liimata paikalleen. Käytä jotain muuta kuin pikaliimaa ja vain uran pohjalle. Eipä tuollaista männänpäätä vaikea ole itsekään sorvata.

Se materiaali ei ole järeää. Älä leiki sormiesi kustannuksella.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: TM dessu CO2-ruokintaan, mahdollista?
ViestiLähetetty: To Kesä 09, 2011 4:23 pm 
Poissa

Liittynyt: Pe Helmi 14, 2003 10:12 am
Viestit: 288
Paikkakunta: Jyväskylä
Nimi: Pasi Reina
ARGH! En saa tätä projektia päästäni pois vaikka kuinka yrittää...

Inokatsu ei liiemmin näytä saavan projektiaan eteenpäin, edes 1911-mallin osalta, saatikka sitten dessua. 1911 on ainakin päällisin puolin marui-klooni ja ainakin toivon dessun olevan myös, lähinnä juuri lippaiden yhteensopivuuden kannalta. Olettaen että lippaat käyvät eivätkä maksa maltaita voisin kiltisti odotella ja ostaa niitä... Vihjatkaa toki jos jotain varmuutta aiheesta saadaan tai edes kuva lippaan yläpäästä.

CO2 remotekin päätyi ostoslistalle, joskin pelissä sitä ei tulla näkemään, en vain voi sietää koko konseptia. Ellen väärässä ole ni KWC moista ainakin kyhää ja siinä kait joku tehon-säätö tjsp?

Löytyi myös eräs topikki hieman aihetta puoltavasta tapauksesta:
http://www.airsoftforum.com/board/lofiv ... 08524.html

Käytännössä siis hlö-X oli madbullin täyttö-härvelillä koittanut saada kaasua p226 ja de:n lippaisiin, näistä jälkimmäinen oli kaasun pitänyt sisällään räjähtämättä yms. En löydä lippaasta likimain yhtään kohtaa joka saattaisi aiheuttaa vaaraa.
Potentiaalinen vuotokohta on tm lippaan 2-osaisuus, tiiviste ei järin jykevä ole, joskin vaihtamalla paranee jos ongelmia tulee.
Venttiilistä riippuu saanko kaasun ulos aseesta sen normaalilla iskurijousella.
Digiconin ja tm:n vehkeet eroavat varmasti huomattavasti toisistaan. Onko sitten gbb:ssä vai nbb:ssä kevyemmin avautuva lippaan venttiili jäänee mysteeriksi ainakin minulle. Co2 lippaita räplänneenä ne päästävät kaasua ihan sormella painaessa, venttiilin vaihto co2 yhteensopivaan voisi tuoda myös parempia tuloksia.

Dessun lippaan 2-osaisuus avaa myös erään mahdollisuuden. Tämä on jo kaukaa haettua mutta lippaan ylemmässä osassa olevaan venttiiliin johtavaan kanavaan voisi teoriassa mahtua painetta hillitsevä regulaattori-venttiili-jutska...
Madbullin täyttö-härpekkeessä on regulaattori joka siis sulkeutuu paineen noustessa kohteessa säädettyyn pisteeseen X? (ymmärsinkö oikein?)
Jos sellaineen mahtuu noinkin pieneen tilaan, mahtuisi se suhteellisen helposti dessun lippaaseen. Kaasutankissa oleva co2-paine pitäisi osan kiinni lippaan ylempää osaa vasten jossa sisällä mainittu pienempi paine. Yläosaan jäävä venttiiliin johtava kanava on suhteellisen suuri joten se toimisi tavallaan paisunta-säiliönä.

Pitänee kaivaa jostain edustuskelpoinen kamera ja napsia kuvia ideasta, toivottavasti tajutsitte edes mitä yritän selittää :oops:


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: TM dessu CO2-ruokintaan, mahdollista?
ViestiLähetetty: Pe Kesä 10, 2011 5:30 am 
Poissa

Liittynyt: Pe Marras 13, 2009 6:35 pm
Viestit: 34
Paikkakunta: Helsinki
Nimi: Sauli L-M
Swatti kirjoitti:
Käytännössä siis hlö-X oli madbullin täyttö-härvelillä koittanut saada kaasua p226 ja de:n lippaisiin, näistä jälkimmäinen oli kaasun pitänyt sisällään räjähtämättä yms. En löydä lippaasta likimain yhtään kohtaa joka saattaisi aiheuttaa vaaraa.

Pelkästään se on riittävä syy, että materiaali on sinkkivalua. Kaksiosaisuus on toinen syy.

Arvaatko, miksi oikeat CO2-säiliöt tehdään kunnon alumiinista ja tarkastetaan ns. helvetin huolella? Oliskohan joku katsastuskin pakollinen tietyn tilavuusrajan ylittyessä. Sama paine niissä silti on, enkä tykkäis pistää alle 100 PSI:n paineelle suunniteltuun säiliöön 800 PSI:n painetta ja pidellä sitä kädessä.

Swatti kirjoitti:
Onko sitten gbb:ssä vai nbb:ssä kevyemmin avautuva lippaan venttiili jäänee mysteeriksi ainakin minulle. Co2 lippaita räplänneenä ne päästävät kaasua ihan sormella painaessa, venttiilin vaihto co2 yhteensopivaan voisi tuoda myös parempia tuloksia.

Ihan samanlainen venttiili tossa Digiconissa on kuin missä hyvänsä kaasupistoolissa. CO2:lle suunnitelluissa aseissa paine reguloidaan valmiiksi venttiiliä varten tai koko venttiili on erilainen juuri CO2:n painetta ajatellen.

Swatti kirjoitti:
Madbullin täyttö-härpekkeessä on regulaattori joka siis sulkeutuu paineen noustessa kohteessa säädettyyn pisteeseen X? (ymmärsinkö oikein?)
Jos sellaineen mahtuu noinkin pieneen tilaan, mahtuisi se suhteellisen helposti dessun lippaaseen. Kaasutankissa oleva co2-paine pitäisi osan kiinni lippaan ylempää osaa vasten jossa sisällä mainittu pienempi paine. Yläosaan jäävä venttiiliin johtava kanava on suhteellisen suuri joten se toimisi tavallaan paisunta-säiliönä.

Regulaattoreita on virtausta ja painetta rajoittavia. Jos hiilaria pääsee yhtään regulaattorin ohi (esim. aseen lauetessa sivuttain tai ylösalaisin), regulaattori menettää merkityksensä hetkellisesti.

Kaiken kaikkiaan CO2:n kanssa ei kannata pelleillä. Mulle riitti korvien sointi ja säpäleiksi seinää päin ammuttu muovikappale. Olenpahan varoittanut.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: TM dessu CO2-ruokintaan, mahdollista?
ViestiLähetetty: La Kesä 11, 2011 12:38 pm 
Poissa

Liittynyt: Pe Helmi 14, 2003 10:12 am
Viestit: 288
Paikkakunta: Jyväskylä
Nimi: Pasi Reina
Kuinkahan pieniä nuo regulaattorit parhaimmillaan ovat ja millaisia hinnaltaan? Voisin yhden lippaan uhrata tieteen nimissä tälle kokeilulle, löytyy juuri sopivasti yksi josta puuttuu osia ja muutenkin kärsinyt. Autotallista löytyy sopiva testi-alue "räjähdyskokeisiin" kunhan jostain remoten keksin... Sen olettaisin pääsevän "maksimi" paineisiin mihin CO2 pystyy?

Jos lipas sen kestää ja vähän heittelyä niin sitten tarvitsee enää keksiä joku millä saa hiilaria sisään nesteenä eikä vain remotella.

Tallista löytyy sopivasti riittävän paksua ja läpi näkyvää turva-pleksiä joka ainakin kevyen pistoolin luodin pysäyttää, se riittänee suojaksi korvatulpat ja kuulosuojaimet kaverinaan. Naapurusto tuskin yllättyisi nähdessään sienipilviä autotallin suunnalta...

Toki koko homman voisi jättää väliin ja mielellään jättäisinkin, en vain ole vielä nähnyt edes yhtään kunnolla toimivaa metalli-dessua tai löytänyt konstia saada tuo pelittämään. Kaasu vaan loppuu kauan ennen kuulia ja toistaiseksi CO2 on ainoa aine jossa paineen luulisi riittävän. Red-gäässiä ei enää mistään saa, ainakaan minä en ole löytänyt ja hi-flown joskus myymä astetta lempeämpi aine ei vaan riitä ja ase suorastaan jäätyy muutamalla laukauksella... Sen pohjalta usko red-gäässiin, mitä ikinä onkin ei ole kovin suuri.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: TM dessu CO2-ruokintaan, mahdollista?
ViestiLähetetty: Ma Kesä 13, 2011 7:40 am 
Poissa

Liittynyt: Pe Marras 13, 2009 6:35 pm
Viestit: 34
Paikkakunta: Helsinki
Nimi: Sauli L-M
Mulla on Lanbo-merkkistä Red Gasia pari pulloa, ET-1600:ta ja ET-2200:ta. Hongkongista asti lähetin ne itselleni maarahtina, eli on ihan ehtaa tavaraa. Eipä se kovin vakuuttavaa kamaa kyllä ollut.

Jos haluat kunnollisen CO2:lla toimivan Desert Eaglen, hommaa se KWC.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: TM dessu CO2-ruokintaan, mahdollista?
ViestiLähetetty: Ma Kesä 13, 2011 2:18 pm 
Poissa

Liittynyt: Pe Helmi 14, 2003 10:12 am
Viestit: 288
Paikkakunta: Jyväskylä
Nimi: Pasi Reina
Saakohan noita kaasuja mistään lähempää? Joku härdellihän niissä oli kait merkintöjen suhteen pulloissa...

KWC:n dessun olen joskus omistanut, gg-mallin, sen likimain ekan version. Muuten kyllä kelpaisi, mutta jo tuon maruin tekeleen omistan ja siihen olen rahaa melkoisestu upottanut. Toinen syy on että kwc:n tekele ei ole "full metal" vaan pelkästään metallinen luisti, ja kait ulkopiippu(?)
Kwc:n mutkaan ei ainakaan silloin ollut yhtään varaosia eikä omani ainakaan kauaa kestänyt.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: TM dessu CO2-ruokintaan, mahdollista?
ViestiLähetetty: Ti Kesä 14, 2011 6:58 am 
Poissa

Liittynyt: Pe Helmi 07, 2003 5:43 am
Viestit: 145
Paikkakunta: Viikki, Helsinki
Nimi: Olli P.
Muistaakseni nämä punakaasut ovat freoneja, eli tosi haitallisia otsonikerrokselle.

Niiden käyttöä en aio kyllä kannustaa millään tavoin.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: TM dessu CO2-ruokintaan, mahdollista?
ViestiLähetetty: Ke Kesä 15, 2011 8:13 am 
Poissa

Liittynyt: Pe Marras 13, 2009 6:35 pm
Viestit: 34
Paikkakunta: Helsinki
Nimi: Sauli L-M
Sitä suuremmalla syyllä noita punakaasuja on hyvä välttää.

Tiiä sitten kuinka aktiivisesti pelaat eli paljonko sitä pääsisi ilmakehään, mutta kun ne ei hirveän hyvin edes toimi... Why bother.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: TM dessu CO2-ruokintaan, mahdollista?
ViestiLähetetty: Ke Kesä 15, 2011 5:00 pm 
Poissa

Liittynyt: Su Joulu 19, 2004 9:09 pm
Viestit: 22
Paikkakunta: lappeen Ranta
Offtopicina pitänee mainita, että asentelin tuossa kevättalvella erään paikallisen vanhemman harrastajan TM Dessuun Guarderin metallit merkinnöillä ja muut samaisen valmistajan ulkoiset palat plus virijouset. Omat ennakkoluulot toimivuuden suhteen olivat tosi korkeat, ja tästä asiakkaalle ilmoitinkin, mutta hänelle oli tärkeintä aseen tuntuma ja ulkonäkö. Asentamisessa meni oma aikansa, mutta pyrin tekemään kaiken huolellisesti. Sisäänajoa ja viilausta sai tehdä muutamaan paikkaan hieman ja rekyylijousia sai jopa lyhentää, että luistinsalpa toimisi normaalisti. Testikaasua ei tuolloin itselläni ollut ja asiakkaan lippaasta kaasu loppuikin hyvin nopeasti enkä saanut muodostettua kuvaa siitä, miten ase toimi asennuksien jälkeen. Toimitin kuitenkin aseen sellaisenaan asiakkaalle. Myöhemmin illalla sain tekstiviestin, jossa kerrottiin aseen toimivan täydellisesti ja ampuvan viileässä kelissä helposti jopa kaksi lippaallista kuulia yhdellä kaasutäytöllä.

Myöhemmin pääsin testailemaan asetta itsekin ja kyllähän se toimi siinä missä vakionakin. Lunta oli tuolloin vielä maassa reippaasti ja lipasta ei lämmitelty kuin hieman kädessä. Käytössä oli ja on tavallinen green gas.

Olen edelleen ihmeissäni, että minkä tein oikein ja mistä se mahtaa johtua, että aftermarket metallien asentaminen tuppaa olemaan tämmöistä arpapeliä? Oma tai kaverin TM P226 ei toiminut juuri lainkaan Guarderin metalleilla. Joka tapauksessa, noiden toimimaan saaminen näyttää olevan mahdollista.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: TM dessu CO2-ruokintaan, mahdollista?
ViestiLähetetty: Ke Kesä 15, 2011 5:48 pm 
Poissa

Liittynyt: Pe Helmi 14, 2003 10:12 am
Viestit: 288
Paikkakunta: Jyväskylä
Nimi: Pasi Reina
Asettani on kyllä pikkuhiljaa paikkailtu takaisin alkuperäiseen loistoonsa, tässä välissä kaasuni kerkesi loppua ja uutta en ole saanut vielä mistään. Eli periaatteessa se voisi jopa toimia, joskaan mitään merkittävää korjausta ei ole tehty ja potentiaalisia ongelmakohtia vielä on...

Vietin muutaman tunnin googlettaessa ja vastaan peräti tuli parikin toimivaa yksilöä ja jopa vidoita aiheesta. Se siis on mahdollista.

Itse välttelen aftermarket osia niin paljon kuin mahdollista, poislukien piiput tai "turvalliset" ja helposti asennettavat osat. Nykyään on saatavilla kummiskin aika hyvin eri malleja metalli-klooneina, dessu on yksi jota ei saa.

Lienee parasta alkaa etsimään sopivaa kaasua ja testailla pyssyä vähän. Eri iskurijousia ja palautinjousiakin on vino pino, näistä joku yhdistelmä luulisi pelittävän... Ilmottelen ongelmat jos ja kun niitä ilmenee :evil:


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: TM dessu CO2-ruokintaan, mahdollista?
ViestiLähetetty: Pe Kesä 17, 2011 9:35 am 
Poissa

Liittynyt: Pe Helmi 14, 2003 10:12 am
Viestit: 288
Paikkakunta: Jyväskylä
Nimi: Pasi Reina
SE TOIMII!!!1

Sain käsiini APS3-kaasua ja pari testilaukausta tyhjää ase pelitti yllättävän hyvin, voimaa ei tosin ollut luistin taakse lukittamiseen, mutta koneisto kiertää kivan tasaisesti.
Laitoin kiinni KA:n 170% iskuri-jousen ja vaihdoin toisen 150% palautinjousen vakioon. Ekalla testilaukauksella luisti lukittui taakse!

Kuulat lippaaseen ja takapihalle, jumaliste mikä tykki, melkein palautti uskoni greengas-pyssyihin samantien! Tehoa tuntuu olevan valtavasti ja tarkkakin on. Blowback on tarkpeeksi napakka minun makuuni ja ase tyhjentää lippaan kuulista sekä lukittaa luistin taakse.

Ainoa havaittava ongelma on valtaisa kaasupilvi luistin takaosasta. Männänpää selkeästi vuotaa kaasua ja pahasti, eristysteippi sen o-renkaan juuressa lenti mäkeen hylsyportista ja piipusta. Hulppea kulutus johtaa aseen nopeaan jäätymiseen, laukauksen jälkeen voi kuulla pientä ritinää ja muutama peräkkäinen laukaus tuo jääkiteitä luistin takapään pinnoille.

Ampuma-ääni on myös melko erikoinen, suht kyrväkäs "bläm" jota seuraa raastava luistin liike ja outo "kliks" lopuksi.

Pitänee mittailla ja mallata vähän, jos sylinterin sisähalkaisija on sama kuin hi-capassa ni voisin rakentaa männänpään käyttämään käpän osaa. Sen tulisi olla painelukittuva eikä vain o-rengas. Toivo elää Inokatsun lippaiden osalta vielä, mutta ilman niitä jätän co2-konversiot pois suunnitelmista.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: TM dessu CO2-ruokintaan, mahdollista?
ViestiLähetetty: Pe Kesä 17, 2011 11:41 am 
Poissa

Liittynyt: Pe Marras 13, 2009 6:35 pm
Viestit: 34
Paikkakunta: Helsinki
Nimi: Sauli L-M
Enpä sitä oo arpapeliksi mieltänyt. Pitää vain tietää joitain niksejä ja jotkut yhdistelmät ovat sellaisia, että eivät vain toimi.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: TM dessu CO2-ruokintaan, mahdollista?
ViestiLähetetty: Pe Huhti 17, 2015 1:52 pm 
Poissa

Liittynyt: Pe Helmi 14, 2003 10:12 am
Viestit: 288
Paikkakunta: Jyväskylä
Nimi: Pasi Reina
YARR!! Necro-post!

Palasin projektin ääreen. Kaasujen huono saatavuuden ja tehoerojen takia pyssy jäänyt pahasti kaappiin...

Ajattelin "mitähän tapahtuisi jos vakio-lippaan täyttäis CO2:lla?" ja tuttuun tapaan eikun kokeilemaan!

VAROITUS: VOI OLLA TODELLA VAARALLISTA!
Aluksi vähän pohjustaa: Ostin painttis CO2-pullon ja adapterin jolla täyttää "uudelleen-täytettäviä 12g kapseleita" jotka peräisin painttis-maailmasta. Setillä voisi täyttää myös normaaleja lippaita... Teoriassa...

Eka täyttö meni kuten arvelin, venttiilin O-renkaat painuivat jumiin ja vasta täyttöventtiilin irti ruuvaus tyhjenti lippaan kaasusta. Greengäs venttiilissä on O-renkaat jotka kestää sen ~160psi paineen, CO2 800PSI painaa ne kasaan eikä iskurissa riitä voima venttiiliä avaamaan.
CO2-venttiilissä on nailon O-renkaat jotka käyvät auki vain murto-osan ajasta mitä GG-venttiili ja antavat verrattean isomman paineen koska tujumpaa shittiä tankissa.

No, CO2-venttiili piti sitten saada. KJW pyssythän on TM-klooneja? Eikös niiden lippaissa oo CO2-venttiilejä vakiona? No on! Niitä sit!
Kaapissa oli KJW M1911 CO2 lippaita joista ruuvasin venttiilin veks ja vertasin dessun vakioon, sama kierre!

KJW venttiili meni SUORAAN maruin lippaaseen. Ihan noin helpolla ei päästy kuiteskaan. Venttiili ei mennyt tarpeeksi syvälle eikä siellä päässä ole lainkaan tiivistettä. Taas kävi mäihä ja dessun omasta venttiilistä sai tiivisteen KJW venttiiliin ja nyt lipas piti ilmaa. Mainittakoon että VAIN gen2 KJW venttiilit toimivat tässä setissä. Gen1 ja Gen1.5(laakeriventtiili, harvinainen) eivät toimi, ovat myös täyttää tuubaa muutenkin.
Toinen ongelma oli että KJW venttiili on liian matala ulkoa päin. Iskuri ei yllä siihen. Ongelman ratkaisi pieni levy jonka keskellä vakio-venttiilin korkeuteen osan nostava pinni. Tuo "kolikko" pysyy paikallaan lippaassa ilman ulkoisia avustimia muotonsa vuoksi. Iskurikoneisto vähän takkuilee osan kanssa mutta sen voi kiertää vetämällä iskuri taakse ennen lippaan laittamista. Osasta olen tehnyt tuoreemman version joka toimii ongelmitta. 3D-printtaus for the win!

Onnistuin rikkomaan alkuperäisen CO2-adapterin joten projekti on vähän jäissä. Uusi tulossa. Sain muutaman lippaallisen ammuttua "täysin kuten greengäässillä" eli kyllä. TM dessun saa toimimaan CO2:lla.

TURVALLISUUS
Marui dessun lipas on ns "2-osainen" eli ylä ja ala-osat voi irroittaa toisistaan, niitä pitää kiinni VAIN ruuvi ja pieni tappi, jälkimmäinen enempi pitää kiinni syöttöhuulia.

GreenGas on siis ~160PSI ja RedGäs kait ~200PSI. CO2 öbaut 800PSI. Iso ero siis. En halua että aseeni lipas ejakuloituu naamalleni joten testasimme hieman mitä noi lippaat kestää.
Pelkona on ollut että tuo 2-osaisen kiinnitysruuvi katkeaa tai sen jengat pettää ja lipas räjähtää kahteen osaan.

Eräällä pajalla oli painepumppu jolla täytetään ISOJA CO2 pulloja. Jotta pulloon menee tavaraa, pitää paine siis olla vähän isompi ku itse CO2. Siispä tälläsimme lippaan kiinni letkuun ja pumppu käyntiin. Paineen jolla CO2:sta tankataan, lipas kesti. Namiruuvia vääntämällä enempi pökköä pesään ja lopulta lippaan 2-osaisen rakenteen tiiviste petti. Periaatteessa OK, sillä lipas pysyi ehjänä muuten.
Toinen testi tehtiin iskuri-venttiilin portista ja kiinni oli maruin vakio täyttö-venttiili. Hieman yli CO2:n paineessa tuo täyttöventtiili alkoi vuotaa. Täyttöventtiili veks ja ruuvilla tukkoon. Taas paineet päälle ja taas, nyt uudet 2-osaisen tiivisteet pettivät.

Uuden adapterin saapuessa olisi tarkoitus tankata kaikki lippaat, pistää ne "vähän liian lähelle" ison konehallin lämpöpuhallinta ja odottaa turvallisen välimatkan päässä "miten käy" tarkoituksena siis simuloida maksimaalinen paine esim auringon paisteeseen lippaan unohtaessa.
Jos pelkkä täyttöventtiili tai 2-osaisen tiivisteet pettää, laskisin aparaatin tarpeeksi turvalliseksi. Jos itse kiinnitysruuvi pettää ja lipas räjähtää ni lienee syytä jättää tää homma väliin.

Vinkkejä, ideoita, kommentteja? Henkivakuutus, tsek! Testamentti, tsek!


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 24 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com