Softaajille vuodesta 2002
Varusteleka.fi
Tänään on To Maalis 28, 2024 7:03 pm

Kaikki ajat ovat UTC




Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 537 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13  Seuraava
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ma Loka 08, 2007 3:02 pm 
Poissa

Liittynyt: Ke Maalis 30, 2005 4:07 pm
Viestit: 473
Paikkakunta: Loppi
Älkää nyt suoraa tuomitko sen perusteella, että asetta on testattu yhdellä kuulamerkillä. Sitäpaitsi nuo Vortexin kuulat ovat muutenkin aika kuraa.

Itse testasin hiljattain yhtä yksilöä käyttäen Maruin 0.3g Superior Gradeja, ja niillä pyssy ampui kiitettävän suoraan.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ma Loka 08, 2007 3:34 pm 
Poissa

Liittynyt: Ti Kesä 26, 2007 8:46 pm
Viestit: 66
Paikkakunta: Tampere
Aivan! Vortexin kuulat mainitsinkin tässä "kura" mielessä. Luulisin myös että piippu paranee irroittaa pyssystä ja jynssätä todella molemmistä päistä, sen verran mustaa mönjää piipusta irtosi. Pitää vielä säiden salliessa käydä muutama taisto ja hankkia parempia palleroita pyssykkään tarkkuuden testailemista varten.
Pettymys Warrior ei minulle ollut vain päinvastoin, todella tyytyväinen olen ostokseeni. Kyllä tällä takametsien leikeissä kehtaa tetsata, oikeisiin peleihin ei ole ollut vielä uskallusta mennä näiden kiinalelujen kera.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ti Loka 09, 2007 3:34 pm 
Poissa

Liittynyt: Ti Syys 18, 2007 2:21 pm
Viestit: 5
Paikkakunta: posio
Miten määritellään "Oikea" peli :D
nojoo, pitää varmaan tilata noita maruin kuulia sitten, sekä toivoa ihmettä.
(kunhan eka saan aseen tilattua:D)


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Warrior 1 Type 96 (V2) - ESIKATSAUS
ViestiLähetetty: La Loka 13, 2007 6:57 am 
Poissa

Liittynyt: To Helmi 06, 2003 1:33 pm
Viestit: 18
Paikkakunta: Varkaus
Warrior 1 Type 96 V2 - ESIKATSAUS

Tulipa itsekin tuollainen peli hankittua pioneerihengessä, varmaa aseeseen liittyvää tietoa kun tahtoo olla varsin vähän saatavilla siitä huolimatta, että ase kiinnostaa nähtävästi varsin monia hyvinkin paljon.

Tässäpä olisi nyt sitten lyhyehkön käyttökokemuksen ja kiivaan offgame-tutkiskelun perusteella tehty arvostelun tynkä tästä ristiriitaisia tunteita herättävästä kiinan ihmeestä.

Luvattu lähtönopeus: 135m/s @ 0,20g (<2J)
Todellinen lähtönopeus: 136m/s @ 0,20g Guarder (1,877J) (10lks ka)

Luvattu tehokas kantama: 70m
Todellinen tehokas kantama: -

Luvattu hajonta/kasan koko: 40mm @ 7m, 0,20g, 20c
Todellinen hajonta/kasan koko: 60mm @ 25m, 0,28g Guarder, 15c (7m testi ei kerro mitään, siksi sellaista ei ole tehty)

Kaikissa valmistajan mukaan +/- 5% toleranssit.

Lipaskapasiteetti 23+1
Paino 3950g
Pituus 114cm

Aseen pakkaus

Perinteinen styroksilaatikko pahvikannella. Laatikon mitat 84x27x9,5cm. Kuten laatikon koosta voi päätellä, ase on pakkauksessaan kahdessa osassa: 1) tukki ja 2) piippu lukonkehyksineen sekä liipaisinkoneistoineen. Itse aseen lisäksi laatikossa on paikat kuulille, kiikarille, kantohihnalle, bipodille, tri-rail-tarvikeadapterille, "puhdistustikulle", bb-loaderille syöttöadaptereineen sekä kahdelle aseen kasaamiseen/säätämiseen tarvittavalle kuusiokoloavaimelle. Tässä paketissa mukana tuli kaikki edellä lueteltu lukuunottamatta kiikaria. Lisäksi mukana oli luonnollisestikin myös ohjekirja.

Ohjekirja


Yksinkertainen, nelisivuinen, havainnollisesti kuvitettu, mustavalkoinen, kiiltävälle paperille printattu ohjekirja kolmella/kuudella kielellä (ohjeet kolmella: englanti/ranska/espanja sekä takuuasiat kuudella: englanti/ranska/??/saksa/italia/espanja). Ohjekirja opastaa käytännössä kaikki aseen käyttöön liittyvät seikat erinomaisesti. Oppaan sisältämät ydinasiat aseen käyttökuntoon saattamisesta ja aseen käytöstä tulevat selväksi jo pelkästään kuvia katsomalla, mikäli edes englanti ei taivu. Perinteisesti ohjekirjasta löytyy myös kuvallinen perehdytys asioista, joita aseella/aseelle saa tehdä/ei saa tehdä. Ohjekirjassa viitataan jatkuvasti Mauser SR:n (malli) sekä Cyberguniin (valmistaja). Minkäänlaista viittausta aseen suomalaiseen myyntinimikkeeseen (Warrior 1 Type96) ei ole.

Oheistarvikkeet

Kantohihna on perinteinen kaksipistehihna ja materiaali mustaa nailonkangasta vihreillä raidoilla. Hihnan pituus on säädettävä, maksimissaan noin 135cm, lyhimmillään noin 70cm. Hihna muistuttaa lähinnä jonkin urheilulaukun hihnaa. Itse hihnan materiaali vaikuttaa olevan ok, kiinnikkeet puolestaan toki metallia, mutta muutoin hyvin heiveröisen ja epävarman oloiset puhumattakaan ulkonäöstä. Tämän hihnan varassa en uskaltaisi asettani kannella ainakaan ilman kiinnikkeiden vaihtoa.

Lippaanlataaja on suora kopio Maruin pienestä, ~110bb vetoisesta pistoolin lippaan muotoisesta lippaanlataajasta. Materiaali Maruin tapaan muovia, väri läpikuultavan tumma. Toiminta on hiukan Maruin BB-loaderia karkeampaa (käytännössä jumiutuu herkemmin). Mukana tulee sovitekappale APS:n lippaalle.

Puhdistustikku muistuttaa puhdistustikkua lähinnä yli 10m päästä katsottuna. Tikku itsessään on vain 68cm pitkä umpinainen muovitanko. Kummassakaan päässä ei ole mitään mihin kiinnittä rättiä tmv., eikä tikussa ole merkitty "sallittua syvyyttä" kuten esim. Maruin AEG:iden mukana tulevissa tikuissa. Tikku on halkaisijaltaan juuri sen kokoinen, että se menee aseen piippuun sujuvasti, muttei heilu siellä. Käytännössä siis ko. tikun ympärille ei voi kiertää rättiä puhdistaakseen piipun, vaan tämä puhdistustikku käynee ainoastaan esimerkiksi jumittuneen kuulan auttamiseen pois piipusta. Piippua ko. tikulla tuskin pystyy puhdistamaan.

Tri-rail-tarvikeadapteri on nimensä mukaisesti kolmella 21mm tarvikekiskolla (yksi alla ja yksi kummallakin sivulla) varustettu erinäisten tarvikkeiden kiinnittämiseen tarkoitettu adapteri aseen tukin etuosaan piipun alle. Materiaali metallia, maalattu mustaksi. Adapteri kiinnittyy tukkiin perinteisellä urospuolisella bipodisovitteella. Adapteriin puolestaan saa kiinnitettyä käytännössä mitä tahansa perinteiseen weaver-/picatinny-kiskoon tarkoitettuja laitteita. Adapteri ei kuitenkaan istu tukissa niin napakasti, että siihen kannattaisi mitään tähtäinlaitetta, kuten lasertähtäintä, asentaa (adapteri liikkuu marginaalisesti sekä pituus- että rotaatiosuunnassa). Mukana tulevan bipodin kiinnittämiseen kuitenkin varsin mainio.

Bipodi on metallinen (pultit ja mutterit ruostuvaa tavaraa) kokonaisuus eteen (tai taakse, riippuen asennussuunnasta) taittuvilla, jatkettavilla jaloilla. Kiinnittyy aseeseen weaver-/picatinny-kiskoon (alhaaltapäin) sormin ja/tai suurella talttapäämeisselillä kiristettävällä mutterilla. Rakenteeltaan melko kevyet. Jaloissa ainoastaan kaksi asentoa: taitettuna tai suorana, ei joustoa mihinkään suuntaan. Taittaminen tapahtuu kiristettävän mutterin näköistä namikkaa vetämällä jalan suuntaisesti alaspäin ja taittamalla jalkaa. Ei jousiavustusta tmv. Jalkojen pituutta voi säätää (välillä 21-26cm) kiertämällä jalan alaosassa olevaa kiristysmutteria (sormin käytettävä) auki kunnes jalan jatke ponnahtaa ääriasentoonsa, tämän jälkeen asettaa jatke halutulle pituudelle ja kiristämällä mutteri. Jaloissa hyvälaatuiset kumitassut. Jalat EIVÄT myötäile rotaatio- eikä pituussuuntaista liikettä (tosin tarvikeadapteri tässä tapauksessa antaa hiukan anteeksi tätä) joten kääntäessä asetta, kääntyy myös bipodi. Ei siis erityisen hyvät, mutta huonompiakin bipodeja on nähty.

Kuulia paketissa tulee mukana ~500kpl, näennäisesti hyvälaatuisia, painoluokka oletettavasti 0,20g.

Tukki

Tukki on ensinäkemältä suurin asia, joka viittaa aseen edulliseen hankintahintaan. Se on kyllä oikean näköinen, oikean muotoinen, siitä löytyy ihan oikeat metalliset ruuvit myös kosmeettisista kohteista (eikä siten, että kosmeettiset kohdat olisi vain valettu samasta muotista), poskipakan säätö toimii ja perälevyä voi myöskin säätää oikeaoppisesti, mutta materiaali on kiiltävähköä lelumuovia. Lisäksi tukin puolikkaiden saumat ovat melko avoimesti siistimättä. Tukista löytyvät molemminpuoleiset kantohihnan kiinnikkeet heiluvat hiukan, mutta toisaalta kiinnitystavastaan johtuen eivät takuuvarmasti irtoa itsestään. Näiden materiaali on myös metallia, joten sekään ei tuottane päänsärkyä.

Yllättävää kyllä, tukki ei ”lelumuovistaan” huolimatta natise tai heilu tippaakaan. Syy tähän löytyykin nopeasti pienellä tarkastelulla, sillä aseen tukin sisältä löytyy jämäkkä metallinen ”apurunko”, joka kattaa noin puolet koko tukista. Piipun ja lukon (laukaisukoneiston) tukkiin kiinnittävät ruuvit löytyvät myös tästä osasta tukkia (kiinteästi siten, että vaikka kiinnitysruuvin kiertää täysin auki, jää ruuvi tukin sisälle omalle paikalleen ja näin ollen ei ole häviämässä). Muualta tukin heikommista kohteista löytyy kennomainen muovirakenne joka sekin edesauttaa tukevuutta.

Poskipakka on säädettävissä korkeudessa välillä 0-17mm löysäämällä kahta suurta kuusiokoloruuvia aseen oikealta puolelta, säätämällä käsin pakka oikealle korkeudella ja kiristämällä sopivalle korkeudelle edellä mainittuja kahta ruuvia kiristämällä. Poskipakan materiaali on samanlaista muovia kuin muu tukkikin. Perälevyn pituutta puolestaan voi säätää vähentämällä/lisäämällä perän välipaloja (10mm ja 20mm palat) siten, että perän pituuden vaihtoehdot ovat 0/10/20/30mm (aseen täyspituus 30mm pituudella). Palojen vaihtaminen onnistuu kiertämällä kaksi perälevyn suurta kuusiokoloruuvia auki, asettamalla halutun määrän levyjä perään ja kiristämällä ne kyseisten ruuvien avulla paikalleen. Perälevy itsessään on laadukasta kumia. Bipodin (tässä tapauksessa tarvikeadapterin) kiinnitykseen tarkoitettu lukitus tukin etuosassa on kokonaan metallia ja tukeva osa itse tukkia.

Tukista löytyy myös Maruzenin APS-96:n tapaan tyhjän lippaan ilmaisin, mutta se on syystä tai toisesta kasattu käänteisesti väärinpäin. Näin ollen ilmaisin näyttää jatkuvasti, että lipas olisi tyhjä. Tämä on mahdollista halutessaan korjata avaamalla tukin ja kääntämällä ilmaisimen jousen vastakkaiselle puolelle. Melko erikoinen moka valmistajalta.

Piippu, lukonkehys, lukko ja liipaisinkoneisto

Piippu ja lukonkehys ovat metallia. Osat ovat tukevasti kiinni toisissaan ja osien laatu on muutenkin varsin hyvä. Maalipinta on piipussa ohuehko, mutta siitä huolimatta kunnollinen, jopa laadukas. Lukonkehys sen sijaan on maalattu melko paksulti (joskin tasaisesti), mutta siitäkin huolimatta kohdista, joissa pinnat hankaavat toisiaan, maali alkaa kulua pois hyvin nopeasti. Mielenkiintoinen huomio maalauksesta on myös piipun ja lukonkehyksen sävyero: piippu on selkeästi musta (kuten useimmat muutkin osat), mutta lukonkehys on hiukan harmahtavampi. Aseen hinnasta kertoo myös varmistimen varmistamattomuutta osoittava pieni punainen täplä lukon perän oikealla puolella, joka on hyvinkin suuripiirteisesti täpätty ”sinnepäin”. Ei sinänsä mitenkään merkityksellisiä seikkoja aseen suorituskyvyn tai pelitehokkuuden kannalta, mutta pistää ensinäkemältä hiukan silmään.

Aseessa ei ole minkäänlaisia vakiotähtäimiä. Sen sijaan lukonkehyksen päältä löytyy 21mm standardi tähtäinkisko, johon saa kiinni käytännössä minkälaisen tähtäimen tahansa. Kisko on tukevasti kiinnitetty kahdella ruuvilla lukonkehykseen.

Liipaisin on halvan oloinen sovituksen ollessa hiukan sinnepäin: liipaisin heiluu ”tyhjää” sekä sivuttais- että pitkittäissuunnassa ollessaan vapaana vedosta ja metallisesta rakenteestaan huolimatta tuntuu kuin se antaisi hiukan myöten. Liipaisu itsessään on kuitenkin tunnokas ja tarkka, pieni etuveto löytyy ja laukaus tapahtuu selkeästi aina samassa kohdassa. Liipaisua ei voi kuvailla missään tapauksessa jäykäksi, mutta vahingossa laukeavaakaan sorttia se ei ole. Varsin mukava siis, vaikkei vedon pituuden ja jäykkyyden säätöjä olekaan. Liipaisinkoneiston kuoret ovat muovia. Silminnähden materiaali ei vaikuta kovinkaan kummoiselta, kiiltävää lelumuovia oletettavasti. Liipaisinkoneiston sisukset sen sijaan ovat kaikki metallisia, seoksen laadusta tai osien kulutuskestävyydestä ei toistaiseksi ole tietoa. Noin 200lks jälkeen ei ollut havaittavissa minkäänlaista kulumaa. Osat täysin yhteensopivia Maruzenin APS-96:n viritysosien kanssa, joten mikäli kestävyyden kanssa tulee ongelmia, kyse onkin vain rahasta.

Liipaisinkoneistosta löytyy oikealta puolelta varmistin joka varmistettu-asennossa ei estä aseen lataamista, vaan ainoastaan laukaisemisen. Varmistin toimii hyvin, eikä vaella itsestään asennosta toiseen.

Sylinterisetti sisältää näennäisesti kohtuullisen laadukkaalta vaikuttavan sylinterin, metallisen (messinkiä?) sylinterinpään (avautuu tarkoitukseen tehdyllä avaimella) jossa samassa suutin, nailonisen männän ja jousenohjaimen sekä luonnollisesti jousen. 200lks jälkeen näissäkään osissa ei havaittavissa kulumaa. Huomion arvoinen seikka on se, että valmistajan jäljiltä kaikki nämä osat ovat erittäin vahvassa vaseliinissa. Sylinterisetti on periaatteessa erittäin helppoa irroittaa APS:n tapaan vaikka tukki paikallaan vetämällä jousenohjaimen pysäyttäjän alas (löytyy välittömästi liipaisimen etupuolelta) ja tämän jälkeen vetämällä sylinterin (eli ”lukon”) ulos samalla tapaa kuin lataisi aseen. ”Periaatteessa” siksi, että todellisuudessa poskipakka tulee lukon irroittamisen tielle, ellei sitä ensin ota pois avaamalla säätöruuvit ja nostamalla pois paikaltaan. Periaatteessa kätevää, käytännössä ei.

Lipas

Rakenteeltaan perinteinen APS:n lipas. Erittäin tukeva. Kapasiteetti 23bb. Pitää kuulat hyvin sisällä ja syöttää hyvin. Vaivalloinen ladata ilman lataajaa (täytettävä syöttöpäästä yksi kerrallaan) eikä tyhjentämiseen ole tyhjentämistä helpottavaa kuulat vapauttavaa namikkaa (kuten useimmissa Maruin AEG-lippaissa). Lippaan ulkorakenne metallia, sisäosat ja syöttökuilu muovia. Lippaan poistoa auttaa APS:n lippaista tuttu "ulostyöntäjä", joka liikkuu sujuvasti ja jousi on tarpeeksi jäykkä heittääkseen lippaan ulos aseesta vapautinta painettaessa. Lippaassa myös tyhjän lippaan osoittava kynsi. Lippaan metallinen runko on maalattu ohuesti mustalla (maali kuluu nopeasti pois kulmista). Lippaan vasemmalta puolelta löytyy merkinnät "< FRONT" sekä "CAL 6mm BB.".

Käyttökuntoon

Aseen käyttökuntoon saattaminen on erittäin yksinkertaista. Ensin asetetaan piippu-lukko-koneisto-kokonaisuus tukkiin, johon se menee sujuvasti ilman väkivaltaa. Tämän jälkeen kiristetään tukin kaksi lukonkehykseen kiinnittyvää ruuvia sopivalle käsikireydelle. Mikäli mukana tulevan bipodin haluaa kiinnittää, tapahtuu se kiinnittämällä jalat ensin tarvikeadapterin alakiskoon jalkojen kiristysruuvilla ja tämän jälkeen asettamalla tarvikeadapteri aseen tukkin etuosassa olevaan sovitteeseen (adapteri lukittuu naksauksella). Tämän jälkeen täytetään lipas kuulilla ja työnnetään se lipaskuiluun, jonne se menee varsin helposti. Mikäli haluaa varmistuksekseen kuulla lippaanvapauttimen naksahduksen, lipas on syytä työntää aseeseen mahdollisimman suoraan vaakasuunnassa. Toisaalta jos lipas ei olisi kiinnittynyt kunnolla, se kyllä ponnahtaisi sieltä ulos tehokkaan ulosheittäjän ansiosta.

Käytössä

Aseen lataaminen on erittäin sujuvaa. Missään vaiheessa latausta ei tunnu minkäänlaista kankeutta tai karheutta, vaan lataaminen on yhtä sujuvaa kuin esimerkiksi vakiolla Maruin VSR10:llä, joskin hiukan jäykempi johtuen luonnollisestikin jäykemmästä jousesta. Jäykemmästä jousesta huolimatta lataaminen ei suinkaan ole yllättäen ollenkaan raskasta. Esimerkiksi makuuasennosta ammuttaessa asentoa ei suinkaan tarvitse vaihtaa sujuvan lataamisen suorittamiseksi, kuten monesti esim. raskaasti viritetyillä tarkkuuskivääreillä joutuu tekemään. Vastaavasti kuten jo edellä liipaisinkoneistoa käsiteltäessä mainittiinkin, itse liipaisimen veto on myös varsin sujuva ja tarkka.

Hoppia säädetään lippaanvapauttimen etupuolella olevasta aukosta pienellä aseen mukana tulevalla kuusiokoloavaimella. Hopinsäätö on erittäin tarkka ja säädön vaikutus näkyy heti, eikä vasta useamman laukauksen jälkeen. Lisäksi hoppi tuntuu pitävän hyvin asetuksensa, eikä siinä esiinny pienintäkään vaellusta huolimatta siitä, että säätäminen itsessään on hyvin herkkää. Näin ollen hopin säätäminen on erittäin helppoa. Kiristämällä (eli kiertämällä myötäpäivään) lisätään hoppia, löysäämällä (vastapäivään) puolestaan vähennetään.

Tarkkuus

Tarkkuuden suhteen valmistaja antaa mielenkiintoiset arvot: 40mm kasa 0,2g kuulalla 7m etäisyydeltä 20-asteen lämpötilassa. Tämän täyttämiseen ei aseen tarvitse kovin kummoinen olla, sillä väittäisin useimpien vemppupistoolienkin saavuttavan tuon tarkkuuden. Siispä ensimmäisiin kenttätesteihin lähdettiin aika kevyin odotuksin. Ensimmäisissä varsinaisissa kohdistuksissa ammuttiin (valitettavasti) Vortexin 0,28g kuulilla seuraavasti: 20m matkalle noin 60% laukauksista osui nyrkinkokoiselle alueelle (~80mm kasa) hoppi säädettynä ”kohdalleen”. Ammuttaessa 35m päähän, kasan koko kasvoi noin 200mm, noin 75% osumatodennäköisyydellä. Kuulan lentorata oli varsin erikoinen: kuula lensi ampumasuunnassa katsoen lentorata-akselinsa ympäri vastapäiväivään kiertäen, kierteen muodostaman rotaatioliikkeen halkaisijan ollessa 20m päässä arviolta ~20cm, kuitenkin siten, että lentorata oli pääsääntöisesti aina sama. Näin ollen kiikarin ollessa kohdistettu iskemäkeskipisteeseen, vain hyvin harva laukaus todella osui juuri siihen pisteeseen, vaan osumat tulivat aina tiettyyn pisteeseen keskimääräiseniskemäkeskipisteen ympäristöön riippuen ampumaetäisyydestä (käytännössä kun tiesi, mille etäisyydelle kuula osuu mihinkin kohtaan, aseella pystyi ampumaan ”tarkasti”). Edellä mainitut kasat on siis ammuttu juurikin siten, että ammutaan kokoajan samaan pisteeseen, vaikka osuma ei tulekaan tähtäyspisteeseen. Tuloksiin oli suhtautuminen hiukan ristiritaisesti: valmistajan lupaukset olivat täyttyneet varsin hyvin, mutta moisella tarkkuudella ei ”trk-kiväärin” kanssa vielä juhlita. Vortexin kuulat osoittautuivat kuitenkin jopa sähköaseessa hiukan erikoisesti toimiviksi (tai jopa toimimattomiksi?) ja lähempi tarkastelu osoitti, että kuulissahan on säännöllisesti tietynlainen ”valusauma”, joka epäilemättä vaikuttaa kuulan ominaisuuksiin lopputulosta heikentävästi.

Toisella kerralla aseen tarkkuusominaisuuksia tutkiessa päästiin parempiin arvoihin, käyttäen Guarderin (sähköaseissa erittäinkin hyvälaatuiseksi ja toimivaksi todettu kuula) 0,28g-painoluokkaa. Tulokset paranivat mielestäni kohtuullisesti: 25m etäisyydelle kykeni ampumaan noin 60mm kasaa noin 90% osumatodennäköisyydellä. Kuulan omituinen kierreominaisuus katosi ja harhaantuvien kuulien määrä väheni merkityksellisesti.

Suurille etäisyyksille (>60m) ammuttuja tuloksia ei toistaiseksi ole saatavilla. Näitä testejä pyritään tekemään lähitulevaisuudessa kunnollisten testiolosuhteiden tarjoutuessa.

Teho

Tehoksi luvataan valmistajan mukaan 135m/s (0,2g kuulalla) eli noin 1,844J. Kronometri tarjoaa kymmenen laukauksen keskiarvoksi lukemaa 136m/s, joka tarkoittaa noin 1,877J tehoa. Tässäkin suhteessa ase täyttää valmistajan lupaukset ja kaiken kaikkiaan on varsin sopivan tehoinen jo virittämättömänäkin moneen tilanteeseen.

Kestävyys

Toistaiseksi kestävyydestä ei ole tietoa, sillä omalla aseellani on laukauksia kertynyt noin 200. So far so good.

13.10.2007
(c) Jani "Tseuz" Auvinen

EDIT1: Kun kerta mikään ei riitä, niin katselkaa nyt niitä kuviakin sitten osoitteesta: http://www.kuvaboxi.fi/julkinen/27e42+j ... pe-96.html

EDIT2: Unohdinkin mainita, että tämä yksilöhän on sitten tuota uudempaa kakkosversiota (jonka tosin olette jo voineet päätellä mm. siitä, että tämän yksilön mukana kiikaria ei tullut kun taas pikalataaja tuli)


Viimeksi muokannut Tseuz päivämäärä La Loka 13, 2007 10:21 am, muokattu yhteensä 3 kertaa

Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: La Loka 13, 2007 8:04 am 
Poissa

Liittynyt: Ke Marras 02, 2005 3:38 pm
Viestit: 196
Erittäin kattava arvostelu! Vaikka ase ei olekkaan ollutkaan ostoslistalla, tämän TÄYSIN "läpikäyneen" arvotelun jälkeen voisipa jopa harkita aseen hankintaa vaikka ihan kokeilumielessä... Kiitoksia tästä! Kuvat tietysti olisi vielä plussaa, mutta ei pakollisia.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: La Loka 13, 2007 10:10 am 
Poissa

Liittynyt: Ke Maalis 30, 2005 4:07 pm
Viestit: 473
Paikkakunta: Loppi
Olisiko mahdollista, että Cybergun olisi vaihtanut aseeseen löysemmän jousen? Alkuperäiset Warriorit kun ulkomaan elävien kokemusten mukaan ampuvat aika järjestään isompia lukuja kuin 135m/s @0.2g.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Pe Marras 16, 2007 7:02 am 
Poissa

Liittynyt: Ma Helmi 19, 2007 3:02 pm
Viestit: 17
Ase on (kai) sama kuin wellin valmistama ase? Onko aseella mitään mahdollisuuksia, esim m140 viritetylle maruzenin tarkkuuskiväärille, vai onko ase niin epätarkka, ettei sillä ole mitään vastusta?

Virkkeet alkavat isolla alkukirjaimella.
-Lokki


Viimeksi muokannut sebari päivämäärä Ma Marras 19, 2007 8:39 am, muokattu yhteensä 1 kerran

Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Pe Marras 16, 2007 9:35 am 
Poissa

Liittynyt: Ke Maalis 07, 2007 9:51 am
Viestit: 422
Paikkakunta: Hanoi, Vietnam
http://www.milgear.fi/kauppa/product_in ... cts_id=426

Onkos toi sama tuote?? Vai joku toinen versio? Suluissa lukee "WELL", mutta muuten näyttää ja vaikuttaa samalta vehkeeltä.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Pe Marras 16, 2007 12:25 pm 
Poissa

Liittynyt: Ke Tammi 24, 2007 4:02 pm
Viestit: 105
Hyvä arvostelu Tseuz, itselläkin oli aikomus hommata toiseksi aseeksi tuollainen pyssy. Tämän arvostelun johdosta ajatukset kiteytyvät enemmän tekomuotoon.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Pe Marras 16, 2007 1:59 pm 
Poissa

Liittynyt: Ke Maalis 30, 2005 4:07 pm
Viestit: 473
Paikkakunta: Loppi
Itsellä oli tuollainen pari päivää testattavana, ja olin erittäin tyytyväinen kyseiseen yksilöön. Hyvillä kuulilla ampui ihan OK suoraan, ja erityisen yllättynyt olin lippaan hyvästä toimivuudesta ja sen virheettömästä sopivuudesta lipaskuiluun.

Tukki tosiaan on hieman lelumaisen oloinen, mutta senkin kanssa kyllä elää. Nää on vähän niinku neukkupyssyt, kriittiset osat tehty huolella ja loput veistetty kirveellä.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Pe Marras 16, 2007 3:17 pm 
Poissa

Liittynyt: Ke Tammi 18, 2006 8:53 am
Viestit: 169
duumi kirjoitti:
Masennuin :/
mutta olihan tämä odotettavissa. ehkäpä tarkkuuspiipulla ja uudella hoppiyksiköllä saisi ihmeitä aikaan.


Ja kunnon kuulilla. Suosittelen Maruzenin 0,29g Super Grand Mastereita tai TM 0,30g kuulia


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: La Marras 17, 2007 11:53 am 
Poissa

Liittynyt: To Helmi 20, 2003 12:07 pm
Viestit: 119
Paikkakunta: Oulu
HeoJongToezi kirjoitti:
http://www.milgear.fi/kauppa/product_info.php?cPath=25_50&products_id=426

Onkos toi sama tuote?? Vai joku toinen versio? Suluissa lukee "WELL", mutta muuten näyttää ja vaikuttaa samalta vehkeeltä.


Oma käsitykseni on, että kyseessä on samanlainen tilanne kuin AGM:n MP40 aseen kanssa, jota myös saa Cybergunin nimellä. Eli sama laite, eri valmistajan nimellä varustettu paketti. Ase itse sekä styroksilaatikko sisältöineen on identtinen Wellin aseen kanssa, ainoastaan laatikon kannet näyttävät poikkeavan.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Su Marras 18, 2007 7:00 am 
Poissa

Liittynyt: Ke Maalis 07, 2007 9:51 am
Viestit: 422
Paikkakunta: Hanoi, Vietnam
Pete kirjoitti:
HeoJongToezi kirjoitti:
http://www.milgear.fi/kauppa/product_info.php?cPath=25_50&products_id=426

Onkos toi sama tuote?? Vai joku toinen versio? Suluissa lukee "WELL", mutta muuten näyttää ja vaikuttaa samalta vehkeeltä.


Oma käsitykseni on, että kyseessä on samanlainen tilanne kuin AGM:n MP40 aseen kanssa, jota myös saa Cybergunin nimellä. Eli sama laite, eri valmistajan nimellä varustettu paketti. Ase itse sekä styroksilaatikko sisältöineen on identtinen Wellin aseen kanssa, ainoastaan laatikon kannet näyttävät poikkeavan.


Ok. Kiitos vastauksesta.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Su Marras 18, 2007 8:53 pm 
Poissa

Liittynyt: Ma Loka 29, 2007 8:18 pm
Viestit: 52
Terve!

Ajatelin että voisi virittää tota omaa warrioria m150 tasolle + trk-piipulla.
Niin mitä osia tarvitsen että saan aseen viritettyä, mikä piippu käy tuohon?


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ma Marras 19, 2007 1:52 pm 
Poissa

Liittynyt: Ke Loka 31, 2007 4:29 pm
Viestit: 31
Paikkakunta: Oulu
Sanokaapa oisko AIM:n 0,28g hyviä tähän?

Mitä kuulia suosittelette ja mistä ostettaviksi?


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ma Marras 19, 2007 2:03 pm 
Poissa
Site Admin

Liittynyt: Ti Helmi 04, 2003 7:19 am
Viestit: 8192
Nimi: Valtteri L.
Kuulat tarkkuuskiväärin kanssa


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ma Marras 19, 2007 2:05 pm 
Poissa

Liittynyt: Ke Tammi 18, 2006 8:53 am
Viestit: 169
g0dlike kirjoitti:
Terve!

Ajatelin että voisi virittää tota omaa warrioria m150 tasolle + trk-piipulla.
Niin mitä osia tarvitsen että saan aseen viritettyä, mikä piippu käy tuohon?


Suosittelen ostamaan ainakin nämä:

-Guarder vahvistetut liipasinkoneiston searit (saa ainakin nemestä hintaan 36€)
-Guarderin vahvistettu mäntä
-Guarder jousenohjain

Lisäksi kannattaa vaihtaa myös sylinteri ja sylinterinpää. Guarderin osat on hyviä mutta niin on myös PDI. Tärkeintä kumminkin on, että osat olisi samalta valmistajalta niin toimivat hyvin yhteen.

Helpoimmalla pääset kun ostat PDI lvl3 sylinterisetin ja PDI vahvistetun liipasinkoneiston niin voit laittaa sisään minkä jousen tahansa.

-darkus


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ma Marras 19, 2007 2:38 pm 
Poissa

Liittynyt: Ma Loka 29, 2007 8:18 pm
Viestit: 52
Entäs käykö tämä KM 6.04mm TN Inner Barrel for Maruzen Type 96 trk-piippu tähän aseeseen, weksistä ajattelin.

Poistettu järjettömän pitkä lainaus - täysin turhana. -J


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ma Marras 19, 2007 4:20 pm 
Poissa

Liittynyt: Ke Tammi 18, 2006 8:53 am
Viestit: 169
Juu kyllä käy.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ma Marras 19, 2007 6:32 pm 
Poissa

Liittynyt: Ke Loka 31, 2007 4:29 pm
Viestit: 31
Paikkakunta: Oulu
Kellään tuota OD väritystä Warriorissaan? Onko se karmea vai siedettävä? Onko suosituksia tuon värin suhteen?

Lähtee tommonen ostoon :lol:

EDIT: Kannattaako tohon ostaa noita bibodeita?


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ti Marras 20, 2007 12:35 pm 
Poissa

Liittynyt: Su Marras 19, 2006 11:08 am
Viestit: 52
Paikkakunta: Oulu
Ainakin OD tarjoaa enemmän luonnollisia värisävyjä kuin musta. Näyttääisi se olevan ihan kohtuullisen värinen myös. Kirjotetaan muuten, että bibodeja, ovat ilmeisesti ihan käypiä siihen parinkympin hintaansa nähden.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Pe Marras 23, 2007 8:50 pm 
Poissa

Liittynyt: Ma Loka 29, 2007 8:18 pm
Viestit: 52
darkus kirjoitti:
g0dlike kirjoitti:
Terve!

Ajatelin että voisi virittää tota omaa warrioria m150 tasolle + trk-piipulla.
Niin mitä osia tarvitsen että saan aseen viritettyä, mikä piippu käy tuohon?


Suosittelen ostamaan ainakin nämä:

-Guarder vahvistetut liipasinkoneiston searit (saa ainakin nemestä hintaan 36€)
-Guarderin vahvistettu mäntä
-Guarder jousenohjain

Lisäksi kannattaa vaihtaa myös sylinteri ja sylinterinpää. Guarderin osat on hyviä mutta niin on myös PDI. Tärkeintä kumminkin on, että osat olisi samalta valmistajalta niin toimivat hyvin yhteen.

Helpoimmalla pääset kun ostat PDI lvl3 sylinterisetin ja PDI vahvistetun liipasinkoneiston niin voit laittaa sisään minkä jousen tahansa.

-darkus

Oikeet osat?

sylinteri

jousenohjain

searit

mäntä

sylinterin pää

+

trk-piippu
Sylinterin pää, joka oli loppu.
Sitten vielä joku jousi, mikä olisi noissa prosenteissa n. m150?

Laskin kaikki yhteen + 9usd:een jousen:
Kuva


Viimeksi muokannut g0dlike päivämäärä Pe Marras 23, 2007 9:09 pm, muokattu yhteensä 1 kerran

Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Pe Marras 23, 2007 8:55 pm 
Poissa

Liittynyt: Ma Tammi 23, 2006 7:45 am
Viestit: 1071
Paikkakunta: Kihniö
Kyllä osat ovat oikeat. Mutta suosittelisin sylinteriksi laylaxin teflon sylinteriä. Tekee kevyemmän latauksen ja on todella laadukas ja kestävä.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Pe Marras 23, 2007 8:57 pm 
Poissa

Liittynyt: Ma Loka 29, 2007 8:18 pm
Viestit: 52
Onko yhteensopiva näiden osien kanssa?


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Pe Marras 23, 2007 8:59 pm 
Poissa

Liittynyt: Ma Tammi 23, 2006 7:45 am
Viestit: 1071
Paikkakunta: Kihniö
On, itselläni oli samat osat, mutta jousenohjain oli vain eri. Mutta yhteensopivia ovat kuitenkin.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Pe Marras 23, 2007 9:07 pm 
Poissa

Liittynyt: Ke Tammi 24, 2007 4:02 pm
Viestit: 105
g0dlike kirjoitti:
Oikeet osat?

sylinteri

jousenohjain

searit

mäntä

+

trk-piippu
Sylinterin pää, joka oli loppu.
Sitten vielä joku jousi, mikä olisi noissa prosenteissa n. m150?



Sylinteri setti + Vahv. liipasinkoneisto = kestää vesurissa m170. eiköhän tässä sama. elikkäs noilla sais kestämään ton m170 varmasti jos ois vielä vahvistettu sylinterinpää


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Su Marras 25, 2007 7:22 pm 
Poissa

Liittynyt: Ma Loka 29, 2007 8:18 pm
Viestit: 52
Selvennän tämä asian vielä, siis pääsen "helpoimalla" kun ostan nämä osat?

PDI Cylinder Set Lv3 for Maruzen Type 96
Laylax PSS96-Zero Trigger System for Type96
+ m170 jousi.

Käykö noi osat yhteen, noi kiinni niin voin laittaa m170 jousen?


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: To Marras 29, 2007 11:31 am 
Poissa

Liittynyt: Ma Loka 29, 2007 8:18 pm
Viestit: 52
Voiko joku kertoa että mikä hoppikumi on hyvä ton KM:än trk-piipun kanssa, vai tarviiko vaihtaa?
Nopea vastaus koska wgc tilaus lähtee huomenna!


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: To Marras 29, 2007 12:59 pm 
Poissa

Liittynyt: Pe Syys 28, 2007 3:54 pm
Viestit: 193
Paikkakunta: Riihimäki
g0dlike, no onhan nuo hyvät jos PDI:hin uskaltaa luottaa..
Ja jos sinun aseesi vakiohoppi pelittää niinkuin pitää, niin itse en näkisi syytä vaihtoon.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: To Marras 29, 2007 3:19 pm 
Poissa

Liittynyt: Ma Loka 29, 2007 8:18 pm
Viestit: 52
Kiitos!
Kyllä hoppi toimii hyvin mutta tykkää säädellä itse itseään,
pystyisikö tämän jotenkin eliminoimaan?


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: To Marras 29, 2007 3:48 pm 
Poissa

Liittynyt: Pe Syys 28, 2007 3:54 pm
Viestit: 193
Paikkakunta: Riihimäki
Riippuen mimmoinen hoppiyksikkö siinä on? Jos hoppia säädetään kahdesta kuusiokoloruuvista, niin kun saat hopin kohdalleen, laita ihan pieni tippa liimaa säätöruuvin päälle.

E: Eli ruuvi on siis kuusiokolo, joo tippa liimaa sitten vaan päälle kun se saa kohdalleen.
Kyllä se kannattaa laittaa nolliin, kun vaihtaa tarkkuuspiipun sinne.


Viimeksi muokannut Cere päivämäärä To Marras 29, 2007 4:15 pm, muokattu yhteensä 1 kerran

Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: To Marras 29, 2007 4:08 pm 
Poissa

Liittynyt: Ma Loka 29, 2007 8:18 pm
Viestit: 52
Sitä säädetään yhdestä ruuvista.
Pitääkö hoppi olla nollilla kun vaihtaa tota trk-piipua?


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: To Marras 29, 2007 6:20 pm 
Poissa

Liittynyt: Ma Tammi 23, 2006 7:45 am
Viestit: 1071
Paikkakunta: Kihniö
Pitää olla nollilla. Kannattaa purkaa koko hoppi, onnistuu helpommin mitäään rikkomatta.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ke Joulu 12, 2007 3:22 pm 
Onko ase varteenotettava ilman virejä tai osien ostamista? Vakiona tehoja jo kiitettävä määrä. :)


Ylös
  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ke Joulu 12, 2007 6:29 pm 
Poissa

Liittynyt: Ke Maalis 07, 2007 9:51 am
Viestit: 422
Paikkakunta: Hanoi, Vietnam
No tässä olen jo kahtena viikonloppupelinä omallani pelaillut, ja sen kyllä huomaa, että ase voisi olla tarkempi. "Mukana tuleva"(+30€, milgear) kiikari on rahansa väärti, ellei enemmänkin... Tukissa on tähän asti yksi huono kohta tullut esiin, nimittäin liipaisinkaaren alareunassa oleva reikä (mistä voi kääntää toista ruuvia, jolla koneisto on kiinni tukissa.), jonka reuna painaa ikävästi keskisormea, jos ei hanskoja käytä.
Liipaisin tuntui jossain vaiheessa jäykistyvän, mutta hoitui öljytilkalla.

Ihan varteenotettava pyssy. Aseella saa naskit pelokkaaksi ja xnipa-fiiliksen. Itse kun olen kiikarin säätänyt niin osuu tuelta noin joka 5 laaki keskelle rastia tai todella lähellle, kiikarin zoomista riippuen... Sen olen huomannut, että lopussa alkaa kaartamaan hieman sivulle...
Jos tehopelaaja-snipaksi aikoo niin kannattaa hankkia ainakin tarkkuuspiippu. (omaa kokemusta ei trk-piipusta vielä ole...)


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ti Joulu 25, 2007 10:02 pm 
Poissa

Liittynyt: Su Marras 06, 2005 9:53 am
Viestit: 29
Luin, jostain, että tuon aseen viritys voi olla aika wittumaista, kun ei oikein tiedä mitkä osat sopivat ja mitkä eivät esim. hoppikoneisto. Ja tuo liipasinkoneisto on todella huonosti viimeistelty sisäisesti, sekä ulkoisesti, melkein hajoaa käsiin. Muovi on huonoa ja hoppi kannattaa heti vaihtaa. Piippukin on väljä, kuin kiinalaisen tehtaan piiput.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ti Tammi 01, 2008 8:53 pm 
Poissa

Liittynyt: Pe Elo 31, 2007 3:16 pm
Viestit: 33
Paikkakunta: Espoo
Itselle lähti eilen tilaukseen kyseinen ase OD-värillä ja kiikarilla sekä lisälippaalla. Bi-podit on tarkoitus ostaa myöhemmin jos niille tulee tarvetta.
Kiväärissä kun on jonkunlainen pinni siellä käsituessa niin meneekö esim.
King Arms (Spring RETURN) Bipod siihen suoraan vai tarvitsenko vielä jotain muuta, että saan sen kiinni kivääriin?


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ti Tammi 01, 2008 10:10 pm 
Poissa

Liittynyt: To Helmi 20, 2003 12:07 pm
Viestit: 119
Paikkakunta: Oulu
Nappulakenka kirjoitti:
Itselle lähti eilen tilaukseen kyseinen ase OD-värillä ja kiikarilla sekä lisälippaalla. Bi-podit on tarkoitus ostaa myöhemmin jos niille tulee tarvetta.
Kiväärissä kun on jonkunlainen pinni siellä käsituessa niin meneekö esim.
King Arms (Spring RETURN) Bipod siihen suoraan vai tarvitsenko vielä jotain muuta, että saan sen kiinni kivääriin?


Ainakaan WGCltä tulevissa Warrior paketeissa (joissa jalkoja ei ole mukana) ei myöskään ole tuota etukiskoakaan.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ti Tammi 01, 2008 10:33 pm 
Poissa

Liittynyt: Pe Elo 31, 2007 3:16 pm
Viestit: 33
Paikkakunta: Espoo
Pete kirjoitti:
Nappulakenka kirjoitti:
Itselle lähti eilen tilaukseen kyseinen ase OD-värillä ja kiikarilla sekä lisälippaalla. Bi-podit on tarkoitus ostaa myöhemmin jos niille tulee tarvetta.
Kiväärissä kun on jonkunlainen pinni siellä käsituessa niin meneekö esim.
King Arms (Spring RETURN) Bipod siihen suoraan vai tarvitsenko vielä jotain muuta, että saan sen kiinni kivääriin?


Ainakaan WGCltä tulevissa Warrior paketeissa (joissa jalkoja ei ole mukana) ei myöskään ole tuota etukiskoakaan.


Siis kyllä se on tiedossa ettei tuossa etukiskoa tule mukana. En siitä muistaakseni puhunutkaan. Vaan pinnistä vai miksi tuota kutsutaan
http://www.gunnerairsoft.com/sniper/wel ... 01a-04.jpg

Tuossa kuva joka toivottavasti selventää eli meneekö tuo King Armsin bi-pod suoraan tuohon kiinni


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ti Tammi 01, 2008 10:50 pm 
Poissa

Liittynyt: Ma Tammi 23, 2006 7:45 am
Viestit: 1071
Paikkakunta: Kihniö
Siinä on juuri samanlainen namiska kuin maruzenin vehkeessäkin. Itse laitoin niihin kiinni king armssin spring return bipodit, jotka sopivat muitta mutkitta.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ti Tammi 01, 2008 11:24 pm 
Poissa

Liittynyt: Pe Elo 31, 2007 3:16 pm
Viestit: 33
Paikkakunta: Espoo
Sniper11 kirjoitti:
Siinä on juuri samanlainen namiska kuin maruzenin vehkeessäkin. Itse laitoin niihin kiinni king armssin spring return bipodit, jotka sopivat muitta mutkitta.


Hienoa, hienoa. Voi sitten katsoa jos samalla viristysten kanssa ottaa tuon bi-podin, mutta tosiaan hyvä tietää niin ei tarvitse enää sitä pähkäillä


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Su Tammi 13, 2008 3:23 pm 
Poissa

Liittynyt: Su Tammi 13, 2008 3:16 pm
Viestit: 1
Paikkakunta: Oulu
Joo haluaisin kysyy vielä tarkkuudesta, että miten osuu pitemmällä matkalla, kun ammutaan yli 50m? Oon kuullu paljon hyvää aseesta, ja ainut asia mikä arveluttaa on tarkkuus ja kestävyys. Kun niistä saan positiivisia tietoja, niin ase lähtee tilaukseen.


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 537 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13  Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 8 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Etsi tätä:
Hyppää:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com