Lekan kysymyspalsta

Lataa kysymyspalstan etusivu

Kysymyspalsta tauolla

Lekan kysymyspalstalla voi kysyä anonyymisti mistä vaan harrastukseen liittyvästä mikä rassaa mieltä.

Ennen kysymistä tarkista, ettei kysymys löydy jo Usein kysytyistä kysymyksistä tai Sanakirjasta. Aseisiin liittyvissä kysymyksissä kannattaa katsoa ensin Aserekisteristä löytyisikö tietoa sieltää. Kysymyksiin kuten "löytyykö nemesiksestä.." "paljon nemesiksessä maksaa.." "milloin nemesis on auki.." jne tietää vastauksen parhaiten liike itse. Koskee myös Wargamers' Club Shopia ja muita liikkeitä. Jos kysymykseesi löytyy jo vastaus Lekan linkkilistasta, aserekisteristä, usein kysytyistä kysymyksistä, kysymyspalstan hausta, artikkeleista, poistetaan se.

Älä kysy Varustelekan tilausasioista tms. henkilökohtaisista yksityisasioista tässä! Käytä sellaiseen Varustelekan yhteydenottolomaketta!
Kysymyksiä tietokannassa yhteensä 4366.
Näytetään kysymykset 1-25

<- Seuraavat 25 kysymystä
Edelliset 25 kysymystä ->

tsirptsirp
2006-04-01 10:59:44

käytettinkö rintamalla ss:n käsivarsinauhaa? Sitä punaista hakaristinauhaa? Mitä eroa on waffen ss:llä ja allgemeine ss:llä?

Ei käytetty. SS oli iso organisaatio, jolla oli paljon muitakin hommia, kuin taistelutoimi, mm. ihmisten tehdasmainen tappaminen. Waffen-SS hoiti nimenomaan taistelun, allgemeine-SS muut asiat.

Tämä palsta ei ole tehty vastaamaan kattavasti kaikkeen jotain tiettyä aihetta koskevaan, varsinkaan jos se ei liity suoraan kuulapyssyihin. Fiksumpaa on tutustua oma-aloitteisesti kiinnostuksiensa kohteisiin. Internetin ihmemaailma tarjoaa paljon ilmaista tietoa.

teiniikäinenmutanttipissisxDlolkilpikonna
2006-04-01 10:12:42

ostin tossa G&P:n 1100 mAh 8.4v akun. Onko vaarallista kun testasin akkua niin huomasin että sarjani oli huomattavasti nopeampi. kuluttaako tämä asetta.

Mitä enemmän ammut, sitä enemmän ase kuluu. Mitä suurempi tulinopeus, sitä enemmän ammut.

Älä kuitenkaan menetä yöuniasi asiasta.

Kaikenlaisia ihmisiä sitä on maailma väärällään.
2006-03-31 23:51:43

Vietnamin sodasta: missä amerikkalaissotilaat kantoivat half man pup tent-telttaa? Montako kenttäpulloa sotilailla oli yleensä mukana partiolla? Kestääkö sirpaleliivit luoteja? Voitteko kertoa jotain buttpackiin sopivaa laitettavaa? Siis, mitä niihin saatettiin sulloa vietnamissa? miten sotilaat kuljettivat paskapaperia kypärän nauhassa? oliko se rullassa vai irtonaisena? Tähän mennessä olette varmasti huomanneet, mutta jotta ette tulkitse(ja koska en osaa ilmaista asiaani paremmin) älyttömiä kysymyksiäni v#tt#luviesteinä kerron, että olen yksinkertainen ihminen. Pyydän teitä vastaamaan, todennäköisesti älykkäämpinä ihmisinä, asiallisemmin kysymyksiini kuin mitä itse kirjoitin kysyessäni.

Mukana roudattavia telttoja kannettiin tietysti silloin, kun sellaista tarvittiin. Eli sellaisessa tilanteessa, jossa yövytään ulkona sen verta rauhassa ja tosissaan, että tarvitaan telttaa, mutta kuitenkin niin vähän aikaa tai niin kaukana huollosta, ettei ole mahdollista/käytännöllistä käyttää isompia telttoja.

Vietnamin sodan aikaiset sirpaleliivit saattoivat hyväkuntoisina pysäyttää joitakin pistoolipatruunoita. Niiden pääasiallinen tarkoitus oli kuitenkin suojata nimenomaan sirpaleilta. Lisäksi sirpaleliivistä läpi ammuttu kiväärinluoti tulee luonnollisesti pienemmällä energialla läpi ja haava saattaa olla siistimpi.

Kenttäpulloja kannettiin mukana paljon. Määrä riippui tietysti tehtävästä, varustemääräyksistä, kantajasta ja niin edelleen.

Tetsarilaukun sisältö riippui myös hyvin paljon tehtävän luonteesta ja mm. siitä, että kannettiinko samalla reppua.

Kuvista olen katsonut, että vessapaperia pidettiin kypärässä taiteltuna.

Tämä palsta ei ole tehty vastaamaan kattavasti kaikkeen jotain tiettyä aihetta koskevaan, varsinkaan jos se ei liity suoraan kuulapyssyihin. Fiksumpaa on tutustua oma-aloitteisesti kiinnostuksiensa kohteisiin. Internetin ihmemaailma tarjoaa paljon ilmaista tietoa.

le poilu
2006-03-31 23:33:29

Oliko hitlerin Saksan armeijassa lippismallisia kenttäläkkeja armeijan käytössä ennen vuotta 1943, jolloin otettin käyttöön m43 feldmutze? Käsittääkseni siis m43 puvun numerot, 43 tulevat vuosiluvusta jolloin ko. varusteet otettiin käyttöön? Haluaisin vielä tietää, että mitä ww2 varusteita Ryhmä Leka käyttää? (siis lähinnä minkä mallisia asepukuja?)

Kenttälakki M/43 kehitettiin vuoristojääkärihatun pohjalta, mallin yleisperiaate oli kuitenkin ollut olemassa jo pitkään, ja nähnyt käyttöä armeijalla jos toisellakin. Suomen armeijahan hiffasi saman fiksun idean jo kymmenen vuotta aikaisemmin.

Vuoristojääkäreitä lukuunottamatta vastaavia hattuja ei ollut taistelutoimia suorittavilla saksalaisjoukoulla toisen maailmansodan aikaan ennen vuotta 1943. Lakin ilmestyttyä se sai valtaisan suosion.

Ryhmä Leka pitää päällään mitä lystää.

2006-03-31 20:57:13

Mistä SS on lyhenne ja mitä se tarkoittaa se koko nimi

Strike Systems. Tarkoittaa rynnäkköjärjestelmiä, käytännössä ei tarkoita mitään. On vain ynnätty jotenkin taisteluun liittyvä sama jotenkin varusteita valmistaviin firmoihin liittyvään sanaan.

Herra H
2006-03-31 19:10:32

Tyytymättömyyteni hurri-kypärään pakottaa minut katsomaan muita vaihtoehtoja. Löysin kaupastanne mustan PASGT-kypärän, mutta harmikseni niitä ei tuotevalojen mukaan ole enää. Milloinkas niitä hankitte lisää vai hankitteko ollenkaan?

En nyt mene antamaan mitään arvioita, yritetään saada mahd. nopeasti.

Desert Eaglen mahdollinen ostaja...
2006-03-31 18:17:27

Hei!
Niin, eli kysyisin tuosta Tokyo Marui Desert Eagle.50AE Chrome Stainless, eli tarkottaako toi chrome stainless steel ett siin on metalliluisti tjsp? Onko muuten kuinka hyvä etc.
Kiitos!

Tarkoittaa sitä, että pyssyssä on pinnoite, joka matkii oikean aseen kromattua pintaa. Se siis kiiltelee.

Maruin uusi Desert Eagle on hyvä, jos Desert Eaglesta tykkää. Oikea Desert Eagle on iso, epäkäytännöllinen ja turha, mutta koska se ampuu aivan älyttömän isoa paukkua, jotkut tykkäävät. Karu tosiasia on kuitenkin se, että juttu on vanha, tylsä, lässähtänyt ja alunperinkin aika yksinkertainen.

op
2006-03-31 17:35:21

Etsin tänään partco.fi sivuilta miniliittimiä jos tekisin itse akun mutta niitä oli siellä satoja liittimiä. Siis olisikohan rc-autoihin tarkoitetut liittimet sopivia airsoft käytöön? Ja mikä pitäisi olla virrankestona?

Poiketen aikasemmista tiedoista ja kokemuksista, Partcossa myydään miniliittimiä. RC-autojen liittimellä tarkoitetaan yleensä Large-liitintä. Liittimessä on vain johtimet, eli "virrankestolla" ei ole väliä. Paras tapa saada oikea liitin on mennä paikan päälle akun kanssa jossa on miniliitin. Eivät oikeen tuppaa itsekkään tietää kyseisen liittimen nimeä.

mikkozoob
2006-03-31 17:28:42

mulla on MP5A4, se on ollut mulla n. puoli vuotta ja uutena ostin. nyt on tullut sellasia ongelmia että akku ei millään riitä softeissa. joskus on jopa ensimmäisen pelin jälkeen akku loppunut. miten akku on vioittunut ja voiko sen korjata? mulla on automaattilaturi ja tyhjennän/lataan sen aina softien jälkeen. ja aina oon muistanu ladata akun täyteen.
kiitos.

Joskus ne akut (tai vain yksi kenno niistä) hajoavat. Akkujen korjaus ei ole käytännössä kannattavaa toimintaa.

Tommi
2006-03-31 17:15:07

Ostin juuri CA:n G36 K:n ja minä sitten vihaan hi-cappeja ja kysyin liikkeestä josta ostin sen että sopiiko maruin lippaat Classikin aseisiin niin myyjä sanoi että ne eivät mene siihen, mutta ajattelin teiltä kysyä kun tiedätte kaikenlaista airsoftista että sopiiko TM G36C lipas CA G36 Koohon

Ehkä se myyjä on kokeillut. Minä en, meillä ei Classic Ärmyä ole.

ak47
2006-03-31 17:11:37

Koska teille tulee Starin ak47 lippaita kauppaan.Kauppanne on ihan loistava.

Arviolta touko-kesäkuussa.

Web-Tex
2006-03-31 16:18:37

Kysyin aiemmin että "onko teille tulossa Web-Tex US Assault Holstereita" ja sain vastauksen,kiitos!
Mutta haluaisin tietää tarkalleen että milloin(jos mahdollista).

Kiitos!!

Ei ole tarkkaa tietoa. Parin kuukauden sisään.

perus jätkä
2006-03-31 15:58:56

jos ampuu vahingosa 600 laukausta tyhjää nii menneekö se ase paskaksi??

Kokeile?
Tyhjää ampuessa mäntä iskee lujempaa sylinterinpäähän, kun ilma pakenee ilman vastusta.

seisoo-vain-huoneessa
2006-03-31 15:33:18

missä varusteleka sijaitsee? ja mikä on oso-ite?

kolmen kiveksen joulupukki
2006-03-31 15:29:10

pitääkö se m1 carbine ladata laukausten välissä?

Ai se? Ehjää oikeaa ei, Marushinin nykyistä kaasutoimista kyllä.

jukolan jussi, joka kusi housuun
2006-03-31 15:24:09

löytyyskö panssarivaunuja?

Mahdollisesti, jos hinnasta sovitaan. Tämä tarkoittaa kuitenkin sellaista kauppasopimusta, jossa toimitusaika on venyvä, rahat annetaan etukäteen ja palautusoikeutta ei ole.

Web-Tex
2006-03-31 15:08:55

Onko teille tulossa Web-Tex US Assault Holsteria?
Kiitos!

On. Kestää vaan hetki, että ehitään taas briteistä tilata.

AK
2006-03-31 10:21:49

Eli siis saako Ak:n lippaan US LC-2 M16-lipastaskuun niin ettei se tipu? Eli saako sen taskun kiinni? Ymmärsitkö?
Kiitos

Joskus, taskusta riippuen, aina hankalasti.

vasara
2006-03-30 23:05:10

luin tässä teidän keskustelulaudalta vietnamissa käytetyistä stabo/stabot(?)-nostovaljaista. ketkä niitä käyttivät ja missä vaiheessa sotaa? kelpaako sellaiset Lekan vietnam peleihin? nojoo jos sellaiset käsiini saan..

Jotkut erikoisjannut (eri yksiköitähän oli vaikka kuinka), joiden varustautuminen oli melkoisen vapaata, käyttivät STABO-valjaita tetsarina.

Mikäli jossain Lekan pelissä on erikoisjoukkoporukka ja pelaaja täyttää muuten vaatimukset sellaiseen, sallitaan hänelle myös tällaiset valjaat. Normaali jalkaväki pysyttäytyi ihan tavallisessa tetsarissa ja sellaista toivon kaikille kuulapyssypelaajillekin.

jee
2006-03-30 21:49:54

saanko korjata virheen sivuilanne? Aserekisterissä on että ak keskittiin enne 2 mailman sotaa. Ehei, sen jälkeen ;)

Myönnän, että Kalashnikovin historiasta kertovassa osuudessa on pilkkuvirhe, mutta noin muuten hoperehdit omiasi.

Unigego
2006-03-30 20:01:44

Miten Varusteleka aloitti toimintansa? Mistä ajatus lähti ja miten tähän päädyttiin?

Tulin, näin ja voitin.

Eli Suomessa oli selkeä markkinarako sellaiselle armeijatavarakaupalle, joka täyttää kaksi sääntöä: a) Toimiva nettimyynti ja b) Airsotaajille suunnattu tuotevalikoima. Eikä haitaksi ollut sekään, että meikäläinenhän on helvetin hyvä ihminen myymään tavaraa.

Super Softaaja
2006-03-30 19:15:14

Onko Maruilla olemassa englannin kielisiä sivuja jos on niin mikä on osoite?

Ei.

hiisinpillu
2006-03-30 19:11:57

katoin tuota m60:tä. miks se maksaa niin paljon?

Koska sitä saadaan myydyksi sillä hinnalla.

Moi
2006-03-30 16:23:09

Tiedätkö onko starin AK 160rds lippaissa syöttö ongelmaa, sillä kun ne eivät oikeen syötä panoksia mun CA slr105:een

Ei olis ensimmäinen kerta, kun CA:n aseessa eivät STARin lippaat syötä. Starin midcapit ovat vissiin aika harvinaisia, kun niistä ei ole sen verta moni ihminen kertonut, ettäkö voisi vetää jotain johtopäätöksiä niiden yleisestä laadullisuudesta. Voi olla, että vika on itse lippaassakin.

HigGe
2006-03-30 15:44:23

Missä sijaitsee marui AK-47s:n akku?

Laatikon kannen alla, senkin sokea laiskuri.


- LEKA - webmaster@varusteleka.fi