Aseiden lisäosat

Systema M4A1(jne)-runko
G&P MP5 RAS

Kantolaitteet

Reisilipastaskut
MP-taisteluliivi
SAAV M83 "Fostex"
Tarzan M22

Suojaimet

JT Spectra
Sansei SG5
ESS Tactical XT

Vaatteet

Kontio maastopuku

MP-taisteluliivi

MP-taisteluliivi

Valmistaja Finn-Savotta (MP-myymälän yksinoikeudella)
Luokka Taisteluliivi
Materiaali Cordura 1000
Väri Yksivärinen tumma vihreä
Säätövara Olkaimissa (velcro), vyötäisillä (velcro) ja kyljissä (nauha pikasoljella)
Yhteensopivuus Kaikki aseet
Hinta 145 €
Ominaisuudet
Takana kaksi isoa varustetaskua, edessä kaksi pienempää varustetaskua, kaksi putkenomaista taskua sekä paikat kiinnitettäville taskuille. Sisällä kaksi "karttataskua". Olkaan kiinnitysmahdollisuus veitselle.
Rakenne
Plussat ja miinukset
+ Isot taskut

+ Kotimainen

+ Mahdollisuus valita taskut tarpeen mukaan

+ Mitkä tahansa lippaat mahtuvat

- Ei vyölenkkejä

- Kaikkine taskuineen kallis

Homman nimi
Tässä on nyt ennakkokatsaus MP-liikkeen Utin erikoisjääkärien liivien pohjalta tehdystä tappelukantolaitteesta. Vehjettä on saatavilla kesäkuun jälkeen vain ja ainoastaan kyseisestä liikkeestä, perusliivin ilman taskuja kustantaessa 145€ ja "koko setin", joka sisältää liivin, pistoolitaskun, lipastaskun, yleistaskun ja lapiokotelon, 225€.

Kuvat ovat MP-liikkeen kuvastosta skannattuja. Kuvaston mainoksen löydät tästä. MP-liikkeen edustaja esitteli ystävällisesti tuotetta minulle mailin kautta, joten kopioin sen nyt tähän.

" Liivit ovat siis Utin erikoisjääkärien liivien mukaan suunniteltu. Ei suora kopio, mutta idea on otettu niistä. Puolustusvoimat eivät salli erikoisjääkäriliivin myyntiä joten niistä piti tehdä uusi versio. Valmistaja on sama kuin puolustusvoimilla eli Savotta. Kangas on hieman eri, ei aivan yhtä paksu ja väritys on hieman vaaleampi. Kangas on kuitenkin erittäin kestävää laatua ja tunnetusti Savottahan tekee todella kestävää ja laadukasta työtä. Materiaalina on 1000 denierin Coduraa. Liivit ovat siis myös vettä hylkivät.

Liiveissä on useita taskuvaihtoehtoja, onhan se tarkoitettu reserviläis käyttöön. Edessä olevat kaksi isoa taskua on vaihdettavissa. Vaihtoehtoina ovat: yleistasku, 2 lippaan tasku, 4 lippaan tasku sekä 9mm pistoolin tasku. Sen lisäksi liiveihin saa kenttälapiotaskun joka on sekä jalassa että liivissä kiinni. Kahden ison taskun yläpuolella on kaksi saman kokoista pienempää taskua jonne mahtuu niin ensisidettä kuin kännykkääkin. Kahden ison taskun alapuolella on kaksi poikittaista putkitaskua jonne saa mahtumaan taskulamppua tai pienempää puukkoa. Sissipuukon tai vast saa kiinni liiviin erityisellä velcro nauhalla. Liivien takana on kaksi suurempaa taskua, toinen pystysuunnassa, toinen poikittain. Sinne saa sadeasua, vesipulloa, lippaita, yms. Jotkut ehdottavat jopa nassen säilytystä. Liivin alareunassa on kuusi D-lenkkiä joihin saa kiinnitettyä mitä haluaa. Kenttälapio tasku kiinnitetään juuri D-lenkkiin.

Liivien sisäpuolella on myös kaksi isoa litteää taskua. Ne ovat niin sanottuja karttataskuja. Liivi on kaksikerroksinen joten taskut ovat siis näiden kahden kerroksen välissä oleva tila. Isot irroitettavat taskut ovat kiinni vahvalla tarrapohjalla ja ne on varmistettu lenkeillä liivin sisäpuolelle joten ne ei varmasti lähde irti, mutta ne on samalla erittäin helppo ja nopea vaihtaa.

Liiveissä on iso säätövara. Liivien olkaimet on tarrasäätöiset joten liivit menevät niin pitkälle kuin lyhkäisellekkin ihmiselle. Sen lisäksi liivien sivussa on joustonauhasta tehty säätövara pikasoljella. Näin liivit sopivat niin laihoille pojille kuin mahakkaille toimitusjohtajille. Liivin alareunassa, takana, on myös tarrapohjainen vyötärösäätö. Toisin sanoen liivi on hyvin säädettävissä yksillöllisiä tarpeita varten.

Kuten kuvassa näkyy, liivi avataan suurella vetoketjulla edestä. Takana ei ole kantokahvaa tai evakuointikahvaa. Väri on yksivärinen tummahko vihreä.

Liivejä saa vain ja ainoastaan meidän kautta. Savotta valmistaa niitä meille tilauksesta. Niitä tulee meille myyntiin kesäkuun loppuun mennessä. Nyt niistä jo otetaan ennakkotilauksia. Liivin hinta vaihtelee eri taskuvaihtoehtojen kanssa. Itse liivi ilman isoja taskuja on 145eur. Eri taskut maksavat eri summia. Yleiskotelo 17eur, lapiokotelo 28eur, pistoolitasku 24eur, 2 lippaan tasku 20eur. Koko yhdistelmä näillä taskuilla on 225eur. Nyt on myös saatavana uusi 4 lippaan tasku joka kustantaa 44eur.

Liivejä voi tulla katsastamaan myymälässämme P. Hesperiankatu 15 Helsinki. Jos on lisäkysyttävää niin kirjoittele uudestaan. Olen itse henkilökohtaisesti käyttänyt Utissa erikoisjääkärien liivejä sekä vähemmän tunnettua tiedustelijan liivejä. Olen nyt saanut täällä tutustua näihin Savotan liiveihin. Voin kyllä oikeasti suositella liivejä. Armeijassa testasin alkuperäisiä liivejä kenttäolosuhteissa eli extreme-hengessä. Olivat todella hyvät aseen kanssa, rinkka selässä. Toimivat niin ryömiessä, marssiessa kuin muutenkin. Vaikka en ole luonnollisesti käyttänyt näitä MP-taisteluliivejä samoissa olosuhteissa niin mitä olen niitä vähän käyttänyt niin uskallan kyllä suositella. Valmistaja on sama ja suunnittelijat samat ja sen huomaa. Jos liivit toimivat erikoisjoukoilla niin eiköhän kuulapeleissä ole myös tarpeeksi toimivat.

Terveisin

Tuomo O. Simojoki
MP-Myymälä "

Valtteri Jaakonpoika


- LEKA - webmaster@varusteleka.fi