Aseiden lisäosat

Systema M4A1(jne)-runko
G&P MP5 RAS

Kantolaitteet

Reisilipastaskut
MP-taisteluliivi
SAAV M83 "Fostex"
Tarzan M22

Suojaimet

JT Spectra
Sansei SG5
ESS Tactical XT

Vaatteet

Kontio maastopuku

Reisilipastaskut

Valmistaja Ei tietoa, markkinoijana Redwolf Airsoft
Luokka Muut
Materiaali Nylon
Väri Saatavana oliivi (vaihtelevasti…), musta, MP5-mallissa camo.
Säätövara Reisihihnat, lipastasku, vyölenkki.
Yhteensopivuus M16/G3-versio: 2 lipasta
MP5: 2-3 lipasta
Pistooli: 4 lipasta
Hinta $33 Redwolf Airsoft, ilman postikuluja, veroja tai tullia
Ominaisuudet
Tarrakiinnitys, M16-taskussa pikalukot.
Rakenne
Valmistettu nailonista
Plussat ja miinukset
+ Edullinen vaihtoehto tetsareille

+ Säätövarat, myös lippaille

+ Työn laatu hyvä

+ Voi käyttää myös tst-vyön lisukkeina

+ Ei haittaa liikkumista, kevyet

- Liian alas säädettyinä tapahtuu heilumista

- Lipastaskuihin ei mene tuplalippaita

Vaihtoehto taisteluvyölle

Kun ajattelee, mitä airsoftaaja eniten taisteluvyöltään tarvitsee, kääntyy ajatuksen lento väistämättä suuntaan "tilaa lippaille". Ja lipastaskujahan nyt löytyy jokaisesta taisteluvyöstä, mutta muovikuulaajan kannalta useimmissa taisteluvöissä on myös yksi erikoisen huono puoli: hinta. "Oikeat" taisteluvyöt kun on suunniteltu muutakin kuin viikonlopun kolmetuntista mättöä varten, ja siksi seurauksena niissä on kaiken maailman ominaisuuksia ja taskuja jotka kyllä koristavat pelaajaa mutta laihduttavat kukkaroa. Mikä siis neuvoksi?
Onneksi valmistajat ovat huomanneet tämänkin markkinaraon ja tunkevat jalkaa ovenväliin tarjoamalla käyttöön suhteellisen huokeita lipastaskuja, jotka muotitietoinen pyssyttelijä voi sitten kiinnittää reiteensä, tai mihin ikinä kiinnittääkään. Eräs varsin yleinen malli on Redwolf Airsoftin myymä reisitaskumalli, jota saa niin pistooli-, konepistooli-, kuin kiväärivariaatioinakin, vaihtelevilla kapasiteeteilla.

Yksinkertaisuuden riemuvoitto

Ajatuksena silkka lipastasku on suorastaan minimalismin ja yksinkertaisuuden ylistyslaulu. Jos kerta pelissä et oikeasti käytä muuta kuin lippaita, miksi kantaa mitään muuta mukana? Lipastasku messiin, ja menoksi. Halpojen, lököttävien ja heiluvien taisteluliivien sijaan sinulla on nyt ylläsi vain simppeli lipastasku, joka ei hiosta, ei ahdista, eikä paina paljoa. Ja kaikelle muulle kamalle päiväreppu, niin jopa on hyvä.
Ainakin testikappaleet pärjäävätkin tositilanteessa oikein hyvin halvoille tetsareille. Työn laatu on hyvää, jos nyt en henkeäni näiden varaan tositilanteessa laittaisikaan niin viikonloppusotureille lujuusominaisuudet ovat varmasti riittävät. Tasku kiinnittyy reiden ympäri kahdella riittävän leveällä, joustavalla ja säädettävällä hihnalla, ja pysyvyys varmistetaan pikalukituksella kiinnittyvällä vyölenkillä. Kaikki on säädettävissä, ja vyölenkki on jopa varustettu sisäpuoleltaan tarranauhapohjalla, joten sopivalla taktisella vyöllä sen saa pysymään just siinä mihin sen halusi, eikä vain melkein. Toinen vaihtoehto on varustaa vakiovyö sopivasta paikkaa palalla leveää tarranauhaa - SA-paitojen tarrapohjat on hyviksi havaittu tähän tarkoitukseen. (En kehota ketään asevelvollista telomaan paitaansa/pooloaan. Joku ei välttämättä pitäisi siitä.) Kätevimmäksi taskunpaikaksi arvioitiin paikka mahdollisimman lähellä vyötä, jotta käsi ulottuu kaikissa tilanteissa vetämään lippaan taskusta eikä tasku lastattunakaan pääse heilumaan.
Jos silkka lipastasku pysyykin reidessä hyvin, niin myös lippaat ovat noin vuoden kestäneen testijakson aikana pysyneet taskuissa esimerkillisesti. Lippaat majoittuvat kukin omaan taskuunsa, joka sulkeutuu tarranauhalla. Säätövaran ansiosta voi esimerkiksi MP5-taskuun mahduttaa monenlaisia konepistoolin lippaita, ja jopa Thompsonin lippaat pysyivät lyhyen testin ajan varsin säädyllisesti aloillaan. Lippaat saa kätevästi esille, ja lippaanvaihdot nopeutuvat selvästi jos verrataan lippaan kaivamiseen housun- tai takintaskusta. Haittapuolena ainakin näissä taskuissa on tosin se, että yhteen teipatut lippaat eivät mahdu - ja kuitenkin ainakin henkilökohtaisesti suosin sattuneesta syystä sissilippaita. Paljon muita huonoja puolia en sitten kyllä löydä, ja ainakin itse pidän reisitaskuajattelua ihan hyvänä vaihtoehtona taisteluvyölle, ainakin lyhyempiin peleihin. Luonnollisesti, jos tarvitsee paljon ylimääräistä kamaa mukaansa voi olla syytä hommata suoraan kunnollinen tst-vyö, mutta jos tarvitsee vain tilaa lippailleen ei varmaankaan edullisempaa (ammoinen hinta vähän reilut 200 FIM) ja käytännöllisempää ratkaisua löydä - poislukien sissikiinnitys eli lippaiden teippaaminen yhteen. Mutta onhan reisitasku aina taktisemman näköinen!

Janne Korhonen
jmkorhon miuku cc piste hut piste fi


- LEKA - webmaster@varusteleka.fi