Aseiden lisäosat

Systema M4A1(jne)-runko
G&P MP5 RAS

Kantolaitteet

Reisilipastaskut
MP-taisteluliivi
SAAV M83 "Fostex"
Tarzan M22

Suojaimet

JT Spectra
Sansei SG5
ESS Tactical XT

Vaatteet

Kontio maastopuku

Kontio maastopuku

Kontion maastopuku päälle puettuna

Valmistaja Kontio
Luokka Maastopuku
Materiaali Polyesteri & puuvilla
Väri US Woodland -maastokuvio, harmaa
Muuta Helmassa sekä vyötärön kohdalla sisäpuolella kiristysnauhat. Hihansuissa tarrakiristys. Housuissa on kuminauhavyötärö, vetoketju sekä nappi ja vyölenkit. Lahkeiden sisäpuolella kuminauha kiristystä varten. Kokoja kaikenkokoisille.
Hinta 39 €
Ominaisuudet
7 Taskua. Erittäin tilavat etutaskut joissa läpällinen neppikiinnitys.

Oikealla puolella tilava rintatasku vetoketjulla. Vasemmalla puolella pystysuorassa kapeahko tarrakiinnitteinen tasku. (Muutama isokokoisempi lipas), sekä tämän alla vetoketjulla varustettu kämmenen kokoinen tasku sekä pieni metallilenkki.

Takissa on vasemmalla puolella povitasku ja vasemmasta hihassa pieni vetoketjullinen tasku.

Housuissa varsin tilavat etutaskut, napillinen pienehkö takatasku, isot reisitaskut joiden läpässä nepparikiinnitys. Housuissa lisäksi kummallakin kyljellä metallilenksut.
Rakenne
Kaulus pystyyn nostettava, sisällä piilohuppu. Takin liepeet hieman yli takapuolen. Heikosti kokoon ommeltu.
Plussat ja miinukset
+ Halpa uudeksi
+ Kotimainen
- Heikko
- Kallis verrattuna laadukkaisiin ylijäämäkamoihin

Tutustuminen

Ostokriteerini olivat aloittelijana varsin simppelit. Halpa, hyvän näköinen, tilava, eikä niin väliä jos hajoaa. Hetken etsittyäni törmäsin Hong Kongissa tähän kontion valmistamaan eräpukuun joka vaikuttu ensisilmäyksellä toimivalta.

Asuste on varsin vaikuttavan ja toimivan näköinen yhdistelmä. Taskuja riittää tiettyyn pisteeseen asti ja asukokonaisuus on mukava yllä. Ja eikun sovittamaan

Kaikki oli kohdallaan. Asu tuntui mukavalta ja toimivalta sekä ennen kaikkea näytti hyvältä. Takki on mukavan ohut, ainoastaan pieni toppaus.

Yhteisiä hetkiä

Käytössä kaikki meni hyvin. Tavarat upposivat taskuihin eikä silti ollut kovinkaan täyteen ahdetun oloista, vaan tähän se täydellisyys sitten loppuikin. Ensimmäisen erän aikana sain housut repämään saumoista ja takista lähti neppareita irti eikä asuste edes hylkinyt likaakaan liiemmälti. Olin lievästi sanottuna pettynyt.

Epilogi

Palauttaessani asua ilmeni ettei kukaan muu ole tuotteesta valittanut. Sain uuden, mutta sekin ratkesi housuista - yksinkertainen ompele ei kestänyt. Tämän voi tietysti korjata helposti itsekin, mutta loppusanana olkoon ettei hinta korvaa laatua.

Päätoimittajan lisäys

Kontion maastopuku on halpaa tuotantoa satunnaisille eräretkeilijöille eikä ole tehty mihinkän kovaan käyttöön. Jos haluaa hyvän ja kestävän maastopuvun, kannattaa ostaa jonkin armeijan ylijäämäpuku - jo se että ne ovat ylijäämää todistaa niiden kestävyyden ja käytettävyyden - ovat selvinneet myytäväksi saakka.
Ylijäämämaastopukujen hinnat ovat halvimmillaan alle 25€, joten hintakaan ei jätä pulaan. Ainoa uuden maastopuvun etu on se, että värit eivät ole kuluneet.

Walther De Wreck
waltherdewreck miuku luukku piste com


- LEKA - webmaster@varusteleka.fi