Etusivulle

AGM

Sähköviritteiset

MP/40

ANGS/tuntematon

Sähköviritteiset

MG/42

Classic Army

Sähköviritteiset

Armalite M15A4 Rifle
H&K MP5 A2
H&K MP5 A3
H&K MP5 SD3
H&K MP5 SD5

Craft Apple Works

Kaasutoimiset

M79

DBoys

Jousitoimiset

Kar98K

Hudson

Kaasutoimiset

M3A1 Grease Gun

ICS

Sähköviritteiset

ICS AK-74M
M4A1 (CAR-97)

KSC

Kaasutoimiset

Glock 19
Glock 26
H&K Mk23 SOCOM
Ingram M11 A1

Kuan Ju Works

Kaasutoimiset

Beretta M9 Full Metal
Glock 23

KWA

Kaasutoimiset

Cz75 2nd Version

KWC

Kaasutoimiset

Colt M16 Shorty

Marushin

Jousitoimiset

Mauser Kar98K SSB
Mossberg M500

Kaasutoimiset

M1 Carbine MAXI
Mauser M712 MAXI SSB
Mossberg M500
Mossberg M500 Slugster MAXI

Maruzen

Jousitoimiset

APS-2 Extra
APS-2 Original Version
APS-2 Sniper Version
Remington CA870

Kaasutoimiset

H&K MP5K A4 Kurz
Maruzen M870 Black Version
Micro Uzi

Sun Project

Jousiviritteiset

Remington M40 A1

Tanaka

Kaasutoimiset

Luger P.08
Mauser Kar98K

Tokyo Marui

Jousitoimiset

Benelli M3 Super 90
Benelli M3 Super 90 Shorty
Colt M203
SPAS 12
SPAS 12 Folding Stock
VSR-10 Pro Sniper
VSR-10 Real Shock
Walther P.38

Kaasutoimiset

Beretta Tactical Master
Colt Python 4"
M1911 A1
P226

Sähköviritteiset

AK-47
AK-47 βeta Spetsnaz
AK-47 Spetsnaz
AK-47S
Colt CAR-15
Colt M16 A1
Colt M16 A2
Colt M16 Vietnam Version
Colt M4A1
Colt M733
Colt XM177 E2
FA MAS F1
FA MAS SV
FN P90 PDW
FN P90 PDW TR
H&K G3 A3
H&K G3 A4
H&K G3 SG/1
H&K G36C
H&K MP5 A4
H&K MP5 A5
H&K MP5 RAS
H&K MP5 SD5
H&K MP5 SD6
H&K MP5K A4 Kurz
H&K MP5K A4 PDW
H&K PSG-1
IMI Uzi SMG
M14 Wood stock
MC51
SIG SG 550
SIG SG 551
SIG SG 552 SEALS
Steyr AUG Military Version
Steyr AUG SR
Thompson M1A1

Sähköviritteiset pistoolit

Glock 18C

TOP

Sähköviritteiset

M60 DX
M60 E3
M60 E3 Long
M60 Shorty
M60 STD

UHC

Jousitoimiset

Desert Eagle .44

Western Arms

Kaasutoimiset

Para Ordnance P14-45

Viimeksi päivitetty
2004-05-16

M9 (Full Metal)
Kuan Ju Works Beretta M9

Ominaisuus Muovikuula-ase Oikea ase
***
Valmistaja Kuan Ju Works, Taiwan Beretta, Italia
Toimintaperiaate Kaasutoiminen blowback, itselataava kertatuli Blowback, itselataava kertatuli
Piipun pituus 100 mm 119 mm
Pituus 217 mm 211 mm
Paino 0.87 kg 1 kg
Lipaskapasiteetti 25+1 15+1
Ammus 6mm muovikuula 9x19mm Parabellum
Lähtönopeus 86 m/s (0,2g) 381 m/s
Lähtöenergia 0.74 J 534 J
Käytettävä kaasu HFC22
Hinta 215 €
Rakenne
Kahvalevyjä lukuunottamatta ulkoisesti täysin metallia. Sisällä muutamia muoviosia.
Erikoisominaisuudet
Kiinteä hop-up 0,2g kuulille.
Blowback
Plussat ja miinukset
+ Halpa
+ Metallia!
- Kylmenemisongelmat

Päivitetty 13. heinäkuuta 2003. Hyppää päivitykseen

Se oikea Beretta

Beretan 92-malli on firman lippulaiva. Se julkaistiin vuonnda 1976 ja on siitä edespäin eri malleillaan niittänyt mainetta ja julkisuutta ympäri maailmaa. 1983 Beretta 92FS-malli osallistui Yhdysvaltain armeijan pistoolikisaan tullen hyväksytyksi jenkkiarmeijan viralliseksi vara-aseeksi tyyppimerkinnällä M9.

KJW:n M9 on kummallinen sekoitus tavallista 92FS-mallia, 92FS Brigadier -mallia (edelliseen verrattuna raskaampi luisti) ja 92FS Elite-mallia. Firma valmistaa myös 92FS Elite-mallia, ehkäpä se siis haluaa laskea tuotantokuluja olemalla tekemättä useaa erimallista yhteensopivaa osaa.

Muovikuulaberetat

Beretat lienevät Glockien kanssa airsoft-rintamalla yleisimmin esiintyviä pistooleita ja niitä on valmistettu monia malleja monilta eri tahoilta. KJ:kin on ilmestynyt muutama malli, tämä on se täysmetallinen versio. Kuan Ju Works on taiwanilainen firma, joka valmistaa halpoja, paranneltuja kopioita muiden valmistajien tuotteista; tällä kertaa apinoinnin kohteeksi on (käsittääkseni) joutunut Maruin Tactical Master. Huhujen mukaan KJ:n aseet kestävät suoraan laatikosta jopa Red-Gasia, mutta tätä en menisi testaamaan, vaikka sitä suomesta jostain saisinkin.

Ostopäätös

Olin pitkään kaipaillut jotain GBB:tä, joka olisi kompakti, tunnelmallinen ja soveltuisi niin vara-, kuin ensisijaiseksikin aseeksi. Täytyihän sellaisia muutama olla ja lopulta vaihtoehdoiksi jäi KJ:n Beretta M9, KSC:n Glock 18 ja Maruin Tactical Master. "Taco", eli Tactical Master putosi kyydistä nopeasti, olihan KJ:n M9 samanlainen, mutta metallinen. Lopulta päädyin sitten ostamaan tämän KJW:n tygipysyn, kun kerran kaveri sitä halvalla myi.

Ase edestä
Ase jännästä kulmasta katsottuna
Luisti sisältä
Kurkistus luistin sisälle
KJ-logo
Juan Ju-logo aseen kahvassa
Sarjanumero
Sarjanumero aseen rungossa

Ulkokuori

Kuten nimikin kertoo, on aseen runko kokonaan metallia, lukuunottamatta kahvaa, jossa on jo ihan käyttömukavuutta ajatellen muutama muovilevy. Ase on painava, ja ajoittain tuntuu ihan oikealta aseelta.

Merkintöjä aseesta löytyy seuraavasti: kahvassa on Beretan logoa matkiva, pyöreä KJ:n logo, ja rungosta löytyy "sarjanumero." Itse en niistä kovin paljoa välitä, ihan pelikäyttöönhän tämä onkin suunniteltu. Ergonomia on ihan keskivertoa, itse pidän siitä (vaikkakin Maruin Tactical Masterin muotoiltu kuminen kahva olisikin mukavampi), mutta isokätisemmät ovat valittaneet liipaisinkaaren terävien reunojen painavan sormia.

Lipas, joka sisältää kaasusäiliön ja imee sisäänsä n. 25 kuulaa on aivan omaa luokkaansa kaasun täytön kannalta. Täytön yhteydessä kaasua ei pursu ollenkaan ulos, vaan kaikki menee sisälle. Varjopuolena tässä tosin on se, ettei tiedä, koska lipas on täynnä. Muuten lipas on yllättävän kevyt.

Tähtäimet ovat ihan peruskamaa, ei hyvät, eikä huonot, kyllä niillä tähdättyä saa. Valkoiset täplät puuttuvat, mutta nekin saa helposti halutessaan maalattua sinne.

Sisältä

Aseen toimintaperiaate on yksinkertainen: laitat lippaan sisään, vedät luistin taakse -> iskuri virittyy. Luisti palaa paikalleen välittömästi kun siitä päästää irti. Liipaisinta painaessa iskuri paukauttaa lippaan venttiiliin vapauttaen kaasua, joka kulkeutuu kaasusyöttökoneiston kautta piippuun. Kuula singahtaa piipusta ulos, ja loput kaasun energiasta heittää luistin taakse, virittäen taas iskurin.

Kuten lähes jokaisesta GBB:stä, löytyy tästäkin varsin kätevä kenttäpurku: lipas ensin irti aseesta, jonka jälkeen liipaisinkaaren yläpuolella olevasta napista painetaan alas, jolloin toisella puolella olevan vivun voi kääntää ala-asentoon. Tämän jälkeen luistin saa työnnettyä etukautta ulos, josta ilman työkaluja irti saa vielä luistin palautinjousen, -jousenohjaimen, sekä ulkopiipun sisäpiippuinen. Sisuskaluista en sen kummemmin osaa kertoa, mutta metallia tuntuisi olevan melko runsaasti. Hop-up on kiinteä ja säädetty 0.20g. kuulille.

Aseen sisäosat ovat siis kopioita Maruin vastaavista, ja Maruin Beretoille käyvät viriosat käyvät myös KJW:n Beretta-mallistoon. Maruin osat ovat Juan Ju:n vastaavia kestävämpiä ja antavat paremman tehon.

Pelikäytössä

Pelikäytössä ase on suorastaan erinomainen GG:tä käytettäessä! Tarkkuus ja lähtönopeus 0.20g. kuulilla on oikein hyvä ja potkukin on melko raskas, mutta hidas, johtuen painavasta luistista. Metsään en tätä välttämättä ensisijaiseksi aseeksi ottaisi, vaikka ei se täysin onneton sellaisenakaan ole, mutta kuten lähes kaikki GBB-pistoolit, on tämäkin omassa elementissään sisällä, jolloin tärkeää on myös se, että kuula lähtee juuri silloin, kun liipaisimesta painaa, toisin kuin sähköaseissa.

Heikkona puolena mainittakoon varsin pahat kylmenemisongelmat. Muutaman, n. 7 kuulan nopean laukaisusarjan jälkeen lipas kylmenee ja tehot laskevat dramaattisesti: raskas luisti ei enää jaksa käydä riittävän takana, eikä tökkää uutta kuulaa piippuun. Sisäpeleissä tämä ei ainakaan itselläni ole ollut ongelma, mutta ulkona tämä on välillä erittäin harmillista.

Tuomio

Kannattaako tätä sitten ostaa? Mielestäni kyllä, jos haet halpaa, mutta pelikelpoista vara- tai sisäpeliasetta. Halvempaa täysmetalliasetta tuskin saa, ja vaikka sisäosat ovatkin Maruin Berettoja huonompia, saa sen hinnassa takaisin ja aseella kyllä pelaa vallan mainiosti.

Päivitys 13. heinäkuuta 2003

  • Ase ei ole full-metal, vaan lipassalpa ja hihnalenkki ovat muovia, vaikka oikeassa aseessa nämä ovat metallia.
  • Kaikki Maruin viritysosat eivät aseeseen sovi. Esimerksiksi PDI:n männänpää tuntui olevan aseeseen liian paksu ja laski lähtönopeutta noin 20m/s. Samoin Fireflyn Rocket Valve vain laski lähtönopeutta, ei lisännyt sitä.
  • Aseessa on yksi mainittava valmistus / suunnitteluvirhe. Luistin ohjurikiskot rungossa ovat n.3mm liian lyhyet, joka johtaa siihen, että luisti matakallaan taakse ei pysähdykkään näihin kiskoihin vaan ulkopiipun etureunaan, joka johtaa ulkopiipun halkeamiseen kuten omassa aseessani kävi. Kuminen bufferi korjaa asian.
  • Maruin ja KJW:n osia yhdistelemällä saadaan aikaan ehkä huonoin lopputulos. Ei siis kannata ostaa KJW:n aseeseen esimerkiksi Maruin sylinteriä vain siksi, että se "kuulemma nostaa lähtönopeutta". KJW:n ja Maruin männänpäät ja luistin sisällä oleva metallikehikko eivät ole järin yhteensopivia, ja tämä johtaisi vain turhiin ongelmiin eikä lähtönopeuden lisäykseen.

Korjauksista kiitos Juho Ala-Jääski

Lauri
lauri piste hynynen miuku kolumbus piste fi


- LEKA - webmaster@varusteleka.fi